Taip Vidmantas Dambrauskas reagavo į susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio pareiškimą, kad JAV įvedus sankcijas Baltarusijos kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios trąšos per Lietuvą nuo gruodžio nebebus gabenamos.

„Aš nekvestionuoju jokių, juo labiau Amerikos sprendimų. Amerika yra toli ir jai galbūt iš savo olimpo kitaip žiūrisi. O aš esu ramus, pragmatiškas žmogus. Galvosime, darysime kažką, kažkokie sprendimai bus. Nepražūsim“, – BNS ketvirtadienį sakė V. Dambrauskas.

Pasak jo, įmonei dar reikia aiškintis situaciją, nes tai „yra šviežias dalykas.

„Pas mus ateina vieni dokumentai, paskui pasirodo kiti. Yra įvairių situacijų, įvairių traktavimų. Kas čia bus, aš nežinau. Skuodis pasakė, tai reiškia, jis turi pagrindą kažką sakyti. Aš nesu mėgėjas komentuoti, ko nežinau“, – teigė BKT vadovas.

Pasak V. Dambrausko, pagrindinis galvos skausmas jam yra įmonėje dirbantys žmonės.

„Svarbiausia – žmonių gaila, dėl to man skauda. 500 gerai apmokamų lietuvių į Norvegiją išvažiuos? Man pagrindinis galvos skausmas. Įmonė visų pirma yra žmonės“, – sakė jis.

BKT akcininkas Igoris Udovickis anksčiau BNS yra sakęs, kad,dėl ES sankcijų netekusi baltarusiškų trąšų, bendrovė galėtų persiorientuoti ir krauti kitus krovinius, pavyzdžiui, grūdus.

JAV naujas sankcijas Baltarusijai paskelbė pirmadienį, minint pirmąsias opozicijos ir Vakarų suklastotais laikomų 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimų metines.

Iždo departamento pranešime nurodoma, kad į sankcijų sąrašą įtraukti 23 fiziniai ir 21 juridinis asmuo, tarp jų – ir „Belaruskalij“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)