Su Aušra ir Greta susitinkame prie naujausio moterų projekto – viduryje Revuonos parko įkurtos kavinės. Kol kas patalpos – nedidelės, viskas sudėta ir sustyguota į dailų vagonėlį, tačiau, kaip juokiasi, tai tik pradžia, mat kavinė veikia vos tris dienas.

Aušra sakosi, kad idėja imtis savo kavinės verslo pirma kilusi jai.

„Vaikščiojau parke ir nusipirkau kavos. Ji man buvo labai neskani ir pagalvojau, kad čia reikia skanios kavos, nes žmonių būna daug. Paskambinau marčiai, pasakiau, ji sako, darom“, – juokėsi abi.

„Aš labai greitai sutikau, nes esu toks žmogus. Greit užsidegu ir turiu daryti, tokia jau esu“, – priduria Greta.

Ji pasakoja, kad šiuo metu dar gyvena Norvegijoje, tačiau greitu metu ruošiasi pakuotis lagaminus ir grįžti gyventi į Lietuvą.

„Jeigu su kavine viskas gerai įsivažiuos, su šeima gyventi grįšime čia. Mes turime namus ir Norvegijoje, o dabar namą pasistatėme ir čia.

Bet man čia yra gimtinė, aš ten nepritampu, man ten nepatinka“, – sako Greta ir pasakoja, kad į Norvegiją nuo pat mažens ji vykdavusi su tėvais, o nuolatos ten gyvenanti jau 7 metus.

Nors moteris Norvegijoje dirbanti vienoje valymo paslaugų įmonėje, taip pat ir grožio srityje, bet toks verslas jai – pirmas.

„Darbas manęs negąsdina, aš esu visko dirbusi gyvenime ir sunkaus, ir lengvo.

Ši kavinė, pirmas mano nuosavas verslas. Kol kas turime dvi darbuotojas“, – sako ji.

Abi šeimininkės teigia kol kas lankytojams ir svečiams galinčios pasiūlyti gėrimų, tačiau netrukus meniu plėsis, o rudenį rimčiau planuojama pažiūrėti ir į maisto pasirinkimą – turėtų atsirasti ir burgerių, dešrainių, karštų sumuštinių, pyragaičių.

Kol kas kavinė parke dirbanti nuo 11 iki 9 val. vakaro, tačiau žiemą bei rudenį darbo valandos trumpės.

„Anksčiau temsta, šiek tiek bijome, kad žmonių ir išvis gali nebūti“, – sako Greta tačiau priduria, kad atsiradus karštam maistui galbūt čia pavyks pritraukti ir daugiau jaunimo.

„Vakarais pas mus nelabai yra kur įsigyti greito maisto, o jei per karantinus neužsidarys ir mokykla, manau, kad čia sulauksime ir moksleivių“, – svarsto ji.

Kavinė šiame parke jų verslo plane – ne pabaiga, sako abi moterys. Jos jau svarstančios ir apie plėtrą.

„Plėstume kavinę, bet yra ir kitų minčių, susijusių su pramogomis vaikams – batutais, elektrinėmis mašinėlėmis, paspirtukais“, – planais dalijasi Aušra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės