Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos viceprezidentė Diana Bučinskienė Žinių radijo laidoje „Verslo pulsas“ tikino, kad daugelis grožio specialistų yra pasiskiepiję arba persirgę. Tačiau klientams grožio salonai palieka apsispręsti patiems – skiepytis ar ne.

„Ne nuo mūsų tai priklauso. Vakar buvo diskutuojama šiuo klausimu. Asociacijos nariai pasisakė, dauguma jų yra prieš Galimybių pasą (GP). Mūsų nuomone, šis Vyriausybės sprendimas, kad grožio paslaugos gali būti teikiamos tik asmenims, kurie atitinka GP kriterijų, žinoma, pakenks grožio verslui.

Daugelis meistrų yra imunizuoti, galės dirbti, bet pačių klientų mes tikrai nenorime kontroliuoti ir tikrinti. Kiekvienam iš mūsų klientai yra brangūs, mylimi, gerbiame jų asmeninį apsisprendimą, neskirstome ar su GP, ar be jo. Jei mes negalėsime priimti klientų be GP, tai jie tikrai ras, kas priims ir be jo“, – komentuoja D. Bučinskienė.

Anot jos, įsigaliojus GP, kai kurie kirpėjai ir grožio specialistai dirbs pogrindyje.

„Mūsų atlyginimas priklauso nuo klientų skaičiaus, dalis išeis į pogrindį ir tikrai dirbs šešėlyje. Jei bus priimtas toks sprendimas, prarasime ne tik klientus, bet kai kurie turbūt ir salone dirbantį kolektyvą“, – svarstė grožio specialistų atstovė.

Kirpykla

Moteris skaičiuoja, kad maždaug pusė klientų šiuo metu yra pasiskiepiję ar palaiko skiepus, kita pusė – ne. Ji neįsivaizduoja, kaip vyktų GP tikrinimas.

„Sunku pasakyti, ar būtų etiška iš mūsų pusės tikrinti klientą. Daugelis klientų – mūsų pažįstami, daug apie juos žinome, išsipasakoja apie savo gyvenimą, bet jei atėjęs naujas klientas – nežinau, kokia bus tvarka, kaip bus paskirta, kaip mes galime juos patikrinti: ar pats meistras, ar administratorius“, – kalbėjo D. Bučinskienė.

Jei ne GP, kitas kelias – pilnas uždarymas. Tačiau ir tokio scenarijaus kirpėjai ir grožio specialistai nenori: „Mes tikrai nenorime dar vieno karantino, norime dirbti, bet nežinau, ar tai pats geriausias sprendimas dėl GP.“

„Esame už skiepus, bet yra tokių, kurie nenori, tai tikrai grožio specialistas neprivers pasiskiepyti kliento ir gauti paslaugas“, – pridūrė ji.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos viceprezidentė abejojo, ar nauja tvarka paskatins gyventojus skubėti tvarkytis šukuosenas: „Jų nepasidarysi pusei metų į priekį ar neapsikirpsi pusei metų. O jeigu reikės ateiti su testu, nemanau, kad žmonės už savo pinigus bėgs pasidaryti testo ir paskui ateiti apsikirpti pas kirpėją.“

Prieš kelis mėnesius asociacijos vadovė viešai kalbėjo, kad kirpėjai ir grožio specialistai dėl pandemijos neketina kelti paslaugų kainų, tačiau dabar pastebimas jų augimas.

„Tarėmės, kad kainų nekelsime, bet jos pakilo nežymiai. Dėl karantino tikrai sumažėjęs klientų skaičius, bet kainos tikriausiai kilo dėl visų kitų dalykų – nuo el. kainos kilimo, priemonių. Jos tikrai pakilo nežymiai. Jeigu dar tas pats bus, tai, aišku, dar labiau sumažės klientų, tai tikrai pasijus grožio verslui“, – svarstė D. Bučinskienė.