Pasak įmonės, numatoma, kad gamykloje pradžioje dirbs 70 žmonių, vėliau jų skaičius gali didėti iki 400.

Anot pranešimo, gamykla bus išskirtinė ne tik Lietuvoje – tai viena pirmųjų įmonių Europoje, kuri dirbs pagal atliekų nepaliekančią technologiją.

„Anksčiau įmonės veikla klaidingai buvo siejama su chemijos pramone ir čia naudojamomis pavojingomis žaliavomis bei medžiagomis. Bet tai nėra tikslu ‒ įmonė perdirbs nei aplinkai, nei žmonėms nepavojingas mineralines uolienas“, ‒ pranešime sakė „MS LT01“ vadovas Andrius Stasiukynas.

Pasak jo, gamykloje bus pakartotinai naudojamos visos žaliavos, o galutinis rezultatas – medžiagos, skirtos maisto ir medicinos pramonei.

Bendrovė teigia, kad tarptautinių mokslininkų komandos sukurta išskirtinė technologija užtikrins saugų uolienų perdirbimą, o proceso metu bus išgaunamas magnio sulfatas, medicinoje žinomas kaip karčioji druska.

BNS prieš metus skelbė, kad dėl gamyklos nerimauja ne tik Alytaus gyventojai, bet ir verslo atstovai.

Vietos verslo bendruomenė ministerijai skundėsi, kad savivaldybė nematė reikalo plačiau išdiskutuoti planą su visuomene, o būsima gamyba – galimai pavojinga aplinkai. Kreipimąsi pasirašė įmonės „Haltex“, „Jakobsen Home“, „Snaigė“, „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), „Alytaus Melga“.

Tuo metu gyventojų peticijoje buvo nurodoma, kad gamybos procese bus naudojamos žmogaus sveikatai žalingos cheminės medžiagos: apie 82 tūkst. tonų sieros rūgšties ir apie 2 tūkst. tonų vandenilio peroksido per metus.

„MS LT01“ vadovas A. Stasiukynas tuomet sakė, jog skundai yra nepagrįsti, o įmonė poveikio aplinkai vertinimo ataskaitoje pateikė pakankamai duomenų. Verslininkas aiškino, kad dėl planuojamos sunaudoti sieros rūgšties nerimauti nereikėtų.

2018-ųjų pabaigoje įregistruotą „MS LT01“ valdo Martynas Skorupskas, rodo Registrų centro duomenys.

A. Stasiukynas anksčiau skelbė, kad investicija Alytuje bus finansuojama „akcininko lėšomis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)