Audito komiteto nariais ketverių metų kadencijai paskirti trys asmenys: du nepriklausomi nariai Eglė Čiužaitė ir Šarūnas Radavičius bei „Vilniaus prekybos“ finansų kontrolierius Lukas Bendoraitis. Audito komiteto pirmininku išrinktas Š. Radavičius.

Sprendimas įsteigti „Akropolis Group“ audito komitetą priimtas siekiant dar labiau didinti bendrovės veiklos skaidrumą ir efektyvumą, užtikrinti priimamų finansinių bei veiklos sprendimų naudą investuotojams, akcininkams bei klientams. Visi komiteto nariai turi didelę patirtį stambių bendrovių finansų ir valdymo praktikų diegimo srityje.

Aarhus universiteto finansų ir tarptautinio verslo magistrė E. Čiužaitė 2011-2016 m. dirbo „Lietuvos energijos gamybos“ (dabar – „Ignitis gamyba“) verslo plėtros padalinio, Finansų ir administravimo departamento vadove, 2016-2019 m. – šios bendrovės generaline direktore ir valdybos pirmininke. Daugiau nei metus E. Čiužaitė yra nepriklausoma „Vilniaus šilumos tinklų“ ir „Lietuvos oro uostų“ valdybos narė, o šiemet buvo išrinkta pastarosios bendrovės valdybos pirmininke.

Vilniaus universiteto apskaitos ir audito magistro laipsnį turintis Š. Radavičius 2004-2019 m. vadovavo bendrovės „Rödl & Partner“ audito padaliniui, nuo 2018 m. užima nepriklausomo „Ignitis grupės“ audito komiteto, o nuo 2019 m. – ir Lietuvos radijo ir televizijos centro audito komiteto nario pareigas.

Ekonomikos ir finansų bakalauro studijas Vytauto Didžiojo universitete baigęs L. Bendoraitis 2016-2019 m. auditoriaus asistento pareigas ėjo bendrovėje „PwC Lithuania“, o nuo 2019 m. dirba „Vilniaus prekybos“ finansų kontrolieriumi.

Audito komitetas užtikrins veiksmingą ir patikimą „Akropolis Group“ finansinių ataskaitų audito procesą, vykdys išorinio auditoriaus nepriklausomumo peržiūrą ir stebėseną, teiks rekomendacijas veiklos kokybės ir finansų kontrolės srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)