Sandėlis atidarytas po to, kai oro uostas baigė beveik 10 mln. eurų vertės infrastruktūros atnaujinimą.

„Pradedantis veikti muitinės sandėlis ir patyręs krovinių ekspeditorius yra signalas, kad esame rimtai nusiteikę stiprinti pozicijas oro krovinių rinkoje“, – pranešime sakė oro uosto vadovė Aurelija Kuezada.

„Rava Cargo“ vadovas Artūras Jurkevičius sako, kad įmonė ketina tapti skubių siuntų vežėja ir gabenti krovinius „nuo-iki“.

„Kitaip sakant – būti ne tik krovinio ekspeditoriumi, bet ir logistikos procesų integratoriumi su visa tam reikalinga infrastruktūra ir ištekliais“, – sakė A. Jurkevičius.

Bendrovė, oro uoste išsinuomojusi beveik 600 kv. metrų ploto angarą, planuoja įgyti skubių siuntų vežėjo statusą bei gabenti apie 5 tūkst. tonų krovinių per metus.

„Rava Cargo“ dėl bendradarbiavimo kalbasi su partneriais Europoje ir vietos siuntų pristatymo įmonėmis. Bendrovė anksčiau Šiaulių oro uoste su kita grupės įmone transportavo gyvūnus į Izraelį.

Paskutiniai krovininių orlaivių skrydžiai Šiaulių oro uoste įvyko 2019 metų vasarį.

Tarp didžiausių investuotojų Šiaulių oro uoste šiuo metu yra Estijos kapitalo orlaivių techninės priežiūros ir remonto įmonė „Aviatic MRO“, statanti apie 20 mln. eurų vertės angarą, bei 5 mln. eurų investuojanti tarptautinė orlaivių projektavimo bei gamybos bendrovė „J&C Aero“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)