„Kol kas daug informacijos neturime.

Mane buvo pasiekę trys variantai dėl rudens, vienas jų – kad į visas parduotuves, tiek būtinųjų, tiek nebūtinųjų prekių, kurios viršija 1500 kvadratinių metrų prekybinio ploto, galėtų patekti tik tie asmenys, kurie turi galimybių pasą“, – teigė ji ir sakė, kad kol kas, kaip viskas atrodytų, jei rudenį būtų skelbiamas karantinas, su LPIA nėra derinama, teigiama, kad kol kas svarstymai vyksta „viduje“.

Visgi, kaip tikino R. Vainienė, tokią tvarką, jeigu patekimas į prekybos vietą būtų apribotas pagal plotą, įgyvendinti būtų labai sudėtinga, kiltų daugybę sunkumų.

„Mes sunkiai įsivaizduojame tokią tvarką ir prognozuojame, kad kiltų riaušės, nes žmonės būtų pikti negalėdami patekti į didesnes maisto prekių parduotuves – būtent didžiosiose parduotuvėse yra ir didžiausi pirkėjų srautai.

Techninis įgyvendinimas irgi būtų iššūkis dėl didelių pirkėjų srautų būtent maisto parduotuvėse. Kasdien ten jų apsilanko apie vienas milijonas. Net jei reikėtų tikrinti tik pusę – tai kosminiai skaičiai, kažin, ar tokius krūvius atlaikys galimybių paso sistema.

Tikrai reiks kviesti policiją. Jau dabar stebimas labai išaugęs pirkėjų nepasitenkinimas kaukių dėvėjimu, kyla konfliktai. Jau teikėme ir teisime savo siūlymą, kaip galėtų atrodyti galimybių paso naudojimas prekyboje", – teigė R. Vainienė.

Rūta Vainienė

„Delfi“ jau rašė, kad be galimybių paso, panašu, būtų galima lankytis tik mažose būtiniausių prekių parduotuvėse.

„Jeigu bus taip, kad tik tam tikros maisto parduotuvės dirbs be galimybių paso, kalbame apie vaistus, maistą, gyvūnų prekes ir kitas vadinamąsias būtinąsias paslaugas, tai jų įsijungimas į galimybių pasą būtų pagal dydį.

Tačiau tai dar preliminarios diskusijos. Kada jau bus nuspręsta, tada jau bus galima kalbėti tiesiai“, – aiškino ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė

Apie galimus ribojimus, susijusius su pateikimu į parduotuves, rašė ir lrytas.lt.

Kaip buvo teigiama, svarstoma siūlyti, kad, jeigu Lietuvoje bus įvedamas trečias karantinas, į didesnes nei 1500 ar 2500 kv. metrų prekybos vietas būtų galima patekti tik su galimybių pasu, o į mažesnes, prekiaujančias būtinosiomis prekėmis, jo nebūtų reikalaujama.

Anot lrytas.lt šaltinių, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūloma reikalauti galimybių paso ties bendru įėjimu į bet kokį didesnį nei 1500 kv. metrų bendro ploto prekybos tašką, t. y., pastatą, kuriame vykdoma prekyba ar teikiamos paslaugos, nepriklausomai nuo tame pastate veikiančio prekybininkų skaičiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (735)