„Tai reiškia, kad gana aktyvi vasaros pradžia ir atlaisvėjusios keliavimo sąlygos prarastų turistų srautų griežto karantino metu kol kas nekompensavo“, – pranešime teigė Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje”.

Statistikos departamento duomenimis, daugiausia svečių per pusmetį sulaukta iš kaimyninių šalių – Baltarusijos (17 tūkst.), Lenkijos (9,7 tūkst.), Latvijos (8,6 tūkst.) ir Ukrainos (19,6 tūkst.).

Be to, 12 proc. padidėjo lietuvių ir užsienio turistų vidutinė nakvynės trukmė. Labiausiai išaugo Italijos (nuo 2 iki 5), Ispanijos (nuo 4 iki 7) ir Australijos (nuo 2 iki 5) turistų vienos viešnagės nakvynių skaičius.

Tiek Lietuvos, tiek užsienio turistai pirmąjį pusmetį daugiausia lankėsi Vilniuje – 28 proc. viso turistų srauto.

Balandį apgyvendinimo įstaigos sulaukė 76,4 tūkst., gegužę – 130,5 tūkst., o birželį – 223,3 tūkst. svečių. Augo keliautojų srautai iš Švedijos ir Izraelio, tačiau smuko iš Estijos ir Latvijos (atitinkamai 54 proc. ir 36 proc.).

Vietinis turizmas antrąjį ketvirtį augo beveik 52 proc., o apgyvendinimo įstaigose 83 proc. svečių sudarė Lietuvos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)