Platformos „Treatwell“, per kurią galima užsiregistruoti grožio paslaugoms, rinkos vadovas Lietuvoje Rytis Rogačius pasakojo, kad šiuo metu patekti pas grožio specialistą gali pasirodyti tikrai sudėtinga užduotis.

Jis teigė, kad šiuo metu yra pastebimas 7-12 proc. paslaugų užsakymų šuolis, o taip pat nedidelę įtaką turi ir meistrų vasaros atostogos.

Paklaustas apie grožio paslaugų kainas, atstovas tikino, kad jos padidėjo, o kai kuriuose sektoriuose kilo ir apie 20 proc.

„Tokiam šuoliui įtakos turėjo tokie faktoriai kaip produktų kainų padidėjimas, bei karantino apsunkintos darbo sąlygos“, – sakė jis.

Aleksandras Izgorodinas

Prognozuoti, kaip kainos keisis ateityje, kaip sakė, labai sudėtinga, tačiau tikėtina, kad artimuoju laikotarpiu jos dar didės.

Apie augsiančias paslaugų kainas kalbėjo ir ekonomistas Aleksandras Izgorodinas. Jo teigimu, rudenį infliacija turėtų stabilizuotis, tačiau nors jos augimas ir nebemuš rekordų, paslaugų kainos toliau šoks į viršų.

„Tai – grožio specialistų paslaugos, restoranų, viešbučių“, – sakė jis.

Remiantis naujausiais Statistikos departamento duomenimis, išankstinis metinės (2021 m. liepą, palyginti su 2020 m. liepa) infliacijos įvertis, apskaičiuotas pagal SVKI, sudaro 4,3 proc.

Buvo skelbiama, kad metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo transporto, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro, maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų, būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekių ir paslaugų kainų padidėjimas.

Infliacija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)