„Nuosekliai siekiame mažinti biurokratiją, todėl atsisakome perteklinės informacijos teikimo. Tai nesumažins darbuotojų apsaugos, nes pranešimai apie komandiruojamus darbuotojus lieka, tik nebereikės pildyti informacijos, kurią Valstybinė darbo inspekcija sužinos patikrinimo metu“– sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas.

Užsienio valstybės jurisdikcijai priklausantis darbdavys, komandiruojantis darbuotoją laikinai dirbti Lietuvos Respublikos teritorijoje ilgesniam kaip trisdešimties dienų laikotarpiui, dirbti statybos darbų arba pateikiantis motyvuotą pranešimą dėl numatyto laikotarpio pratęsimo, pranešimus apie darbuotojus turės teikti Valstybinei darbo inspekcijai, ne jos teritoriniam skyriui.

Atsisakoma pareigos teikti informaciją apie komandiruotiems darbuotojams sudaromas darbo sąlygas (maksimaliojo darbo laiko ir minimaliojo poilsio laiko trukmę; minimaliųjų kasmetinių mokamų atostogų trukmę; darbo užmokestį, įskaitant padidintą apmokėjimą už viršvalandinį darbą, darbą naktį, poilsio ir švenčių dienomis; laikinųjų darbuotojų darbo sąlygas ir kt.) taip pat komandiruojamų darbuotojų įsipareigojimus ir darbo funkcijas. Nebus reikalaujama nurodyti komandiruojamų darbuotojų profesiją, specialybę, kvalifikaciją ir darbo funkciją, taip pat nebus prašoma pateikti informaciją apie paslaugų gavėją.

Siekiant vykdyti stebėseną, užsienio darbdavys turės pateikti informaciją apie ekonominės veiklos sektorių, į kurį komandiruotas darbuotojas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)