„Pasaulyje tokios įmonės išpopuliarėjo dėl perteklinio likvidumo rinkoje. Diskutuojame dėl tinkamos teisinės bazės šiems subjektams ir inicijuosime teisės aktų pakeitimus, kad, viena vertus, sudarytume prielaidas tokiai veiklai Lietuvoje, kita vertus, – užtikrintume tinkamą informacijos atskleidimą investuotojams“, – pranešime sakė LB valdybos narys Marius Jurgilas.

SPAC paprastai steigiamos, kad įsigytų kitas įmones, lėšų pritraukdamos per pirminį viešąjį platinimą (IPO). Taip atveriamas kelias mažų ir vidutinių įmonių kapitalo finansavimui, skatina naujus rinkos dalyvius ateiti į reguliuojamą rinką, įsirašyti į biržos sąrašus.

Tačiau, pasak centrinio banko, tokios bendrovės kelia rizikos, ypač mažmeniniams investuotojams, todėl svarbu, kad jos atitiktų reikalavimus.

Tarp rizikų LB nurodo investicijas į realiai neveikiančią įmonę, riziką prarasti dalį lėšų SPAC likvidavimo atveju, vadovų reputaciją ir patirtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)