Anot bendrovės, tai sumažins nuotekų taršą ir spręs kvapų problemą.

„Esant poreikiui esame pasiruošę pritraukti ir ministro (aplinkos ministro Simono Gentvilo – BNS) siūlomus nepriklausomus Europos ekspertus“, – pranešime sakė įmonės vadovas Tomas Eikinas.

Jis pirmadienį su S. Gentvilu aptarė pastarąjį incidentą, kai nuotekos iš gamyklos į marias išsiliejo dėl automatinės sklendės gedimo. Pasak T. Eikino, įmonė bendradarbiauja ir dalinasi informacija su institucijomis tiriant jo aplinkybes. Be to, įmonė ėmėsi sprendimų užkirsti kelią, kad tokie incidentai nebepasikartotų.

Susitikime taip pat aptartos priemonės po pernai sausį pradėto prokurorų tyrimo paaiškėjus, kad į Kuršių marias ilgą laiką tekėjo nevalytos įmonės nuotekos.

Aplinkos apsaugos departamentas šiemet sausį Klaipėdos apygardos prokuratūrai pateikė 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl „Grigeo Klaipėdos“ aplinkai padarytos turtinės žalos atlyginimo. Jis turėtų būti nagrinėjamas kartu su baudžiamąja byla.

Pasak prokurorų, už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki šešerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėdai“ – iki 5 mln. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)