Kelia klausimus

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Seimo narys A. Ažubalis soc. tinkle „Facebook“ išreiškė susirūpinimą valstybinės įmonės „Ignitis grupės“ ieškoma darbo pozicija.

„Gaunate didesnes sąskaitas iš „Ignitis“? Nenustebkite, nuo šiol mokesčių mokėtojų pinigais bus išlaikoma dar viena abejotinos reikšmės pozicija šioje įmonėje – Įvairovės, įtraukimo ir gerovės vadovas.

Viršutinis šios pareigybės darbo užmokesčio rėžis (bruto) viršija dabartinį paties energetikos ministro atlyginimą – 4386 EUR (bruto)“, – soc. tinkle rašė jis.

Kaip skelbiama įmonės darbo pasiūlyme, toks asmuo galėtų tikėtis uždirbti nuo 3046 Eur iki 4386 Eur prieš mokesčius.

Pasak politiko, tokios pareigybės išlaikymą, jo žiniomis, sau gali leisti vos kelios privačios tarptautinės bendrovės.

„Tuo tarpu „Ignitis“ yra valstybinė įmonė ir, švelniai tariant, keistai atrodo „Ignitis“ vadovybės ne pirmą kartą pasireiškiantis noras su valstybės turtu elgtis lyg su nuosavu.

Matydamas tokį, pasikartojantį elgesį, turiu tik vieną pasiūlymą įmonės vadovams: kuo greičiau nutraukti šią atranką ir vietoj to pasisamdyti dar vieną verslo kontrolierių. Už tokius pinigus darbo rinkoje galima rasti tikrai ne prastų“, – teigė politikas.

Bus atsakingas už svarbius procesus

„Delfi“ susisiekė su „Ignitis grupės“ atstovu Artūru Ketleriu. Jis teigė, kad komandos nario ieškoma siekiant dar geriau atliepti įmonės ambiciją vystytis darniai ir tvariai, o šis darbuotojas dirbs su visomis daugiau nei dvidešimt grupės įmonių Baltijos valstybėse, Lenkijoje ir Suomijoje.

„Įvairovės, įtraukties ir gerovės vadovas bus grupės organizacinio vystymosi komandoje, kuri yra atsakinga už įvairius teigiamos mūsų darbuotojų patirties užtikrinimo aspektus.

Vadovas padės grupės įmonėms kurti aplinką, kuri leis visiems esamiems ir būsimiems darbuotojams jaustis vienodai vertinamiems darbe, nepaisant jų lyties, amžiaus, šeiminės padėties, negalios bei visų kitų su darbu nesusijusių bruožų.

Taip pat jis turės koordinuoti iniciatyvas, skirtas darbuotojų gerovės užtikrinimui, prisidėti prie sveiko darbuotojų darbo ir poilsio balanso užtikrinimo. Tai ypač aktualu pasidarė pastaruoju metu, kai matome vis daugiau darbuotojų perdegimo, visuomenės psichologinės ir emocinės sveikatos pablogėjimo simptomų, susijusių su COVID-19 pandemija“, – pasakojo A. Ketlerius.

Taip pat jis teigė, kad „Ignitis grupė“ yra tarptautinė bendrovė, listinguojama „Nasdaq Vilnius“ ir Londono vertybinių popierių biržose, o bendrovei keliami aukšti ESG (angl. environmental, social and governance (aplinkosauginiai, socialiniai ir valdysenos)) reikalavimai.

„Prie jų įgyvendinimo Įvairovės, įtraukties ir gerovės vadovas prisidės, užtikrindamas, jog mūsų ambicija šioje srityje būtų vykdoma nuosekliai, strategiškai ir pamatuotai, kad tai sukurtų daugiausiai vertės tiek pažeidžiamoms visuomenės grupėms, tiek mūsų organizacijai. Daugiausiai dėmesio bus skiriama esamų ir būsimų darbuotojų gerovei bei palankių sąlygų kūrimui, siekiant, kad „Ignitis grupė“ kaip darbdavys būtų patrauklus įvairioms visuomenės grupėms ir kurtų vertę visoms suinteresuotoms šalims“, – teigė atstovas.

Jis pridūrė, kad įvertinant šios pareigybės svarbą, bendrovės vertinimu, šiai pareigybei siūlomas atlygio rėžis, kuris „į rankas“ siekia apie 1850-2650 eurų, yra atitinkantis rinkos realijas.

„Konkretus atlygis priklausys nuo kandidatų patirties“, – patikslino jis.

Problemos nemato

Darbo rinkos ekspertas, personalo paieškos ir atrankos įmonės „Alliance for Recruitment“ vystymo direktorius Andrius Francas teigė, kad ieškomo darbuotojo pozicija įmonėse yra labai svarbi, mat čia sudėtos dvi svarios dalys – tai įvairovė ir įtraukimas.

Andrius Francas

„Kalbant vien apie gerovę ir darbuotojų laimę, po darbo iš namų per pandemiją žmonės yra perdegę, daug pokyčių. Ir čia – tik viena dalis, už ką tas žmogus bus atsakingas. Kita dalis – gerovės chartija.

Tai reiškia, kad reikia sukurti sąlygas organizacijose žmonių įtraukimui, kurie gal nėra įtraukti. Čia galima kalbėti ir apie žmones, kurie yra kitos religijos, kitos tautybės ar lyties, orientacijos, bet tuo pačiu ir tie, kuriems yra daugiau nei 50 m., nes jie darbo rinkoje yra nuskriausti. Manau, kad toks specialistas yra labai reikalingas, tik ne visos kompanijos tai sau gali leisti.

„Ignitis grupė“ yra kotiruojama akcijų biržoje, investuotojai dabar labai kreipia dėmesį į tokius dalykus, kaip žalioji energetika, tvarumas organizacijoje ir kompanija turi atspindėti naujausias tendencijas“, – sakė ekspertas.

Kaip teigė, dažnai tokio žmogaus funkciją, kai kompanijos mažesnės, atlieka kažkas iš personalo, tačiau šiuo atveju tai yra didžiulė įmonių grupė.

„Tai daug skirtingų įmonių ir kai reikia sudėlioti viską, nemanau, kad čia kažkas blogo ir neadekvataus“, – pridūrė A. Francas.

Kalbėdamas apie siūlomą atlyginimą darbo rinkos ekspertas teigė, kad jis nėra didelis.

„Paimkime siūlomą vidurkį – 3650 Eur popieriuje. Atskaičius mokesčius tai yra 2200 Eur į rankas. Projektų vadovas, kuris valdo projektus informacinių technologijų kompanijoje, uždirba tarp 1800 ir 2500 Eur.

Tai kalbant apie atlyginimą, aš nematau čia jokios problemos, tuo labiau, tai darbas vadovo pozicijai, žmogus užims vadovaujamas pareigas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)