Įmonės teigimu, tai nustatyta atlikus vidinį vandens tvarkymo sistemos patikrinimą.

„Grigeo Klaipėda“ technikos direktoriaus Pauliaus Sereikio teigimu, dėl sklendės gedimo buvo sutrikęs apyvartinio technologinio vandens baseino darbinio lygio palaikymas. Tai lėmė, kad pakilus vandens lygiui baseine, vanduo ištekėjo per tam tikslui skirtą persipylimo vamzdį, o juo – į surinkimo kolektorių.

„Nedidelė dalis vandens per nesandarų lietaus vandens nuvedimo vamzdį pateko į miesto lietaus nuotekų surinkimo sistemą ir po pirminio valymo „Klaipėdos vandens“ lietaus nuotekų valymo įrenginiuose pateko į Kuršių marias“, – pranešime cituojamas P. Sereikis.

Tarša Mariose

Bendrovės vertinimais, į aplinką galėjo patekti keliolika kubų apyvartinio technologinio vandens. Tikslus nuotekų kiekis nustatinėjamas. Surinkti vandens mėginiai atiduoti tirti laboratorijose.

P. Sereikio teigimu, laikinas techninis gedimas buvo pašalintas ir užtikrinta, kad incidentas nebepasikartos. Jo teigimu, įmonė glaudžiai bendradarbiauja su aplinkosaugos institucijomis ir teikia joms visą reikalingą informaciją apie incidentą.

Įmonė apie taršą gamybinėmis nuotėkomis pranešė antradienį.

Kitą savaitę aplinkos ministras Simonas Gentvilas organizuoja susitikimą su „Grigeo“ atstovais dėl pasikartojančių pažeidimų ir poreikio imtis esminių pokyčių, gerinančių aplinkosauginę situaciją įmonėje.

Tai ne pirmas kartas, kada įmonėje nustatomas nuotekų patekimas į aplinką. „Grigeo Klaipėdos“ tarša į viešumą iškilo pernai sausį – tuomet prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kuršių marių taršos nevalytomis nuotekomis.

Aplinkos apsaugos departamentas šiemet sausį Klaipėdos apygardos prokuratūrai pateikė 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl „Grigeo Klaipėdos“ aplinkai padarytos turtinės žalos atlyginimo. Jis turėtų būti nagrinėjamas kartu su baudžiamąja byla.

Pasak Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Ginos Skersinskytės, už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki šešerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėdai“ – iki 5 mln. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)