Bendrai skelbiama, kad per pirmąjį pusmetį 100 didžiausių pelno mokesčio mokėtojų į valstybės biudžetą sumokėjo beveik 300 mln. eurų, o net trečdalį sumos sudaro vienos įmonės sumokėtas pelno mokestis.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ per pirmąjį pusmetį sumokėjo daugiau kaip 100 mln. eurų. Palyginimui, įmonė per visus 2020 m. metus buvo sumokėjusi 54 mln. eurų, o 2019 – 30.8 mln. eurų. Komentuojant praėjusių metų rezultatus įmonė aiškino, kad gautą pelną didino didžiulis su COVID-19 pandemija susijusių produktų poreikis, įskaitant reagentus.

Algimantas Markauskas „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius anksčiau yra teigęs, kad „Šalies kvalifikuotų specialistų pasiūla leidžia mums plėsti padalinį Vilniuje ir taip užtikrinti, kad mūsų klientus visame pasaulyje aptarnautume dar geriau“.

Antroje vietoje pagal sumokėtą pelno mokestį – SEB bankas, kuris į valstybės biudžetą įnešė 14,6 mln. Eur, trečioje – AB „Litgrid“ su 7,5 mln. Eur.


Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas teigė, kad svarbu pažymėti, jog šiuo atveju ne tik įmonės sumokamas pelno mokestis muša rekordus, bet ir darbuotojų atlyginimai vidutiniškai yra pusantro karto didesni už vidutinį atlyginimą šalyje.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ dirba 1731 žmonių, nuo 2020-ųjų pradžios, kaip skelbė BNS, sukurta daugiau kaip 630 naujų darbo vietų. Vidutinis atlyginimas įmonėje apie 2205 eurus. Kai kurie ekonomistai anksčiau BNS teigė, kad vien įmonės reagentų eksportas galėjo bent 1 proc. pagerinti bendrą pirmojo ketvirčio Lietuvos BVP rodiklį.

„Mano akimis labai svarbu išgirsti įmonės vadovų siunčiamą signalą ir papildomai investuoti į švietimą. Šie skaičiai yra iškalbinga žinia, jog investicijos į išsilavinimą ir mokslą atsiperka.

Vertinant didžiausius pelno mokesčio mokėtojus verta pastebėti, kad greta biotechnologijų kompanijų dominuoja stambios įmonės veikiančios ribotos konkurencijos sektoriuose“, – sakė jis.

Vieni didžiausi pelno mokesčio mokėtojai yra komerciniai bankai, mažmenininės prekybos, telekomunikacijos bendrovės, energetikos įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)