„Telia Lietuva“ penktadienį pateikė skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui dėl birželio 16 dieną Vilniaus apygardos administraciniame teisme atmesto bendrovės skundo.

„Telia“ teigia mananti, kad RRT, leisdama be auckiono perduoti valstybės turtą – radijo dažnius – pakeitė „esminius reguliavimo ir sąžiningos konkurencijos principus“.

„Deja, pirmos instancijos teismas neatsižvelgė į kai kuriuos esminius argumentus ir neatsakė į dalį svarbių klausimų, taigi nesame užtikrinti, kad mūsų ankstesnis skundas buvo visapusiškai išnagrinėtas“, – pranešime sakė „Telia“ teisės vadovė Daiva Kasperavičienė.

Anot jos, iki „Mezon“ verslo pardavimo „Bitei“, visi šalies mobiliojo ryšio operatoriai turėjo vienodus dažnių portfelius, o aukcionuose buvo neleidžiama įsigyti daugiau dažnių nei kiti konkurentai.

Savo ruožtu „Bitė Lietuvos“ ir jai priklausančios įmonės „Mezon“ vadovas Pranas Kuisys teigia, kad konkurentai „piktnaudžiauja teisminiu procesu“.

„Tokių teisinių veiksmų tikslas – kiek įmanoma apsunkinti naujo žaidėjo atsiradimą fiksuoto interneto rinkoje. Sunku patikėti, bet „Telia“ šiandien šiame segmente dominuoja užimdama net 60 proc. fiksuoto interneto rinkos“, – BNS komentavo P. Kuisys.

Jo teigimu, „Mezon“ kelia grėsmę „Telios“ dominavimui fiksuoto ryšio rinkoje

Pasak „Telia“, konsultacijų bendrovės „Copenhagen Economics“ duomenys rodo, jog „Bitė“ po sandorio su 53 proc. turimų šalies dažnių tapo didžiausią dažnių portfelį Europoje sukoncentravusiu operatoriumi.

Bendrovė visada tvirtino nesiekianti sustabdyti „Mezon“ pardavimo bei valstybės pasitraukimo iš komercinės veiklos, tačiau ginčijanti kadaise „Mezon“ paslaugai dovanotų dažnių perleidimą „Bitei“.

„Bitė“ praėjusių metų pabaigoje užbaigė „Mezon“ verslo įsigijimą iš valstybės valdomo Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro).

Kovą paskelbtos „Bitės“ finansinės ataskaitos rodo, kad „Mezon“ pardavimo kaina siekė 30 mln. eurų. „Telia“ tvirtina, kad vien „Mezon“ dažnių vertė rinkoje galėtų siekti apie 60 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)