A. Pranckevičius iki šiol vadovavo ir „Linas Agro Group“ valdomoms paukštininkystės įmonėms Latvijoje. Jis teigė, jog didelių pokyčių įmonėje kol kas neplanuojama.

„Mes ateidami neplanuojame ypatingų pokyčių, bet jau pirminėje stadijoje. Nei vadyboje nei verslo valdyme. Remsimės vadovais, kurie yra dabar“, – spaudos konferencijoje sakė A. Pranckevičius.

Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynuose keisis valdybos, kurių sudėtyje buvo ir buvusių akcininkų. „Kauno grūdų“ vykdomojo direktoriaus pareigas toliau eis Remigijus Veikalas. Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynams vadovauti lieka dabartinis vadovas Darius Gudačiauskas.

Pasak A. Pranckevičiaus, „Linas Agro Group“ ir „Kauno grūdų“ veiklos siejasi, sinergija matoma grūdų prekyboje ir prekyboje su ūkininkais, augalininkystės veikloje ir paukštininkystės versle.

„Šitose veiklose jau prieš sandorį numatėme tam tikras sinergijas, grūdų veiklos yra darbas su abiejų kompanijų tais pačiais tiekėjais, tikimės konsoliduoti kiekius, gauti geresnes sąlygas ir galėti perteikti tas geresnes sąlygas ūkininkams“, – sakė A. Pranckevičius.

„Grūdų prekyboje yra labai svarbus žaliavų versle masto ekonomijos veiksnys, tai didesni kiekiai, didesni laivai, geležinkelių užsakymai, geresni tarifai visur turėtų leisti mūsų verslo modelį daryti konkurentabilesnį“, – pridūrė jis.

Pasak jo, taip pat planuojama plėsti eksportą, plėtoti prekės ženklus, plėsti paukštininkystės, maisto produktų gamybą.

„Linas Agro Group“ ketvirtadienį užbaigė Tautvydo Barščio kontroliuojamos žemės ūkio produktų perdirbimo ir maisto gamybos grupės „KG Group“ įsigijimo sandorį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)