Finansų ministerija siūlo keisti 15 proc. (360 iš 2400) dydžių, iš kurių 342 būtų didinami, o 18 – mažinami.

Keitimai numatomi atsižvelgiant į įvairių institucijų siūlymus ir tai, kad sumažėjo arba padidėjo paslaugos teikimo išlaidos, pasikeitė teisės aktuose nustatyti reikalavimai, peržiūrėtos dokumentų išdavimo procedūras, jų trukmė, pasikeitė valstybės tarnautojų atlyginimai.

Iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlomų keisti valstybės rinkliavos dydžių norima didinti apie 85 proc. valstybės rinkliavos dydžių. Vidutiniškai valstybės rinkliavos dydžiai augtų apie 75 proc. Mažinti siūloma apie 15 proc. valstybės rinkliavos dydžių, vidutiniškai 33 proc.

Siūlomi keisti ir 135 valstybės rinkliavos dydžiai, susiję su Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) teikiamomis paslaugomis.

Muitinės departamentas siūlo padidinti valstybės rinkliavos už transporto priemonės muitinės reikalavimų patikrinimą ir tinkamumo gabenti krovinius su muitinės plombomis patvirtinimą dydį nuo 5,7 euro iki 15 eurų.

Lietuvos bankas siūlo pakeisti valstybės rinkliavos už vertybinių popierių prospektų ir atskirų jų sudedamųjų dalių tikrinimą ir tvirtinimą dydžius.

Susisiekimo ministerija siūlo nustatytą valstybės rinkliavą už kvalifikacinį techninės apžiūros kontrolierių egzaminą išskaidyti į dvi dalis, nes egzaminą sudaro teorinė ir praktinė dalys. Rinkliavos dydis už teorinių žinių tikrinimo dalies laikymą sudarytų 54 eurų, už praktinių žinių – 20 eurų (iki šio buvo nustatytas bendras 62 eurų rinkliavos dydis).

Žemės ūkio ministerija, įvertinusi Valstybinės augalininkystės tarnybos skaičiavimus, siūlo didinti valstybės rinkliavos dydžius (daugiau nei 80 valstybės rinkliavų) vidutiniškai 27 proc.

Kalendoriniams metams pasibaigus, Vyriausybė, atsižvelgdama į faktišką paslaugų teikimo išlaidų padidėjimą ar sumažėjimą, perskaičiuoja ir patikslina valstybės rinkliavos dydžius ir dėl to priima nutarimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)