„Domenikss“ užsiima lengvųjų ir komercinių, sunkvežimių, atsarginių dalių ir serviso paslaugų pardavimu Latvijoje. Iki šiol bendrovė priklausė jos įkūrėjai ir valdybos pirmininkei Benitai Danilenko.

Nauju įmonės savininku tapsiantis Suomijos koncernas „Veho“ veikia Suomijoje, Švedijoje ir Baltijos šalyse. Šiose rinkose „Veho“ atstovauja koncerno „Daimler“ gaminamus „Mercedes Benz“ lengvuosius ir komercinius automobilius, teikia jų aptarnavimo ir remonto paslaugas. Praėjusiais metais koncerno apyvarta viršijo 1 mlrd. eurų, o darbuotojų skaičius pasiekė 2200.

„Veho“ buvo įkurta 1939 m. kaip „Mercedes-Benz“ prekybos atstovas Suomijoje. Įmonė ir šiandien orientuojasi į šį prekės ženklą. Sandoris su „Domenikss“ sustiprins „Veho“ pozicijas ir apmis visas tris Baltijos šalis.

2019 m. „Veho“ įsigijo „Mercedes Benz“ atstovaujančias „Silberauto“ įmones Estijoje ir Lietuvoje. Užbaigus sandorį Latvijoje, „Domenikss“ ir toliau veiks kaip atskira įmonė, bendrovės prekės ženklas ir biurai kol kas išliks nepakitę.

„Šis įsigijimas yra logiškas žingsnis įgyvendinant mūsų strategiją. „Veho“ auga kaip pirmaujančio pasaulyje transporto priemonių gamintojo „Daimler“ partneris Suomijoje, Švedijoje ir dabar jau visose Baltijos šalyse. Kartu mes galime sukurti unikalias paslaugas klientams, karjeros kelius darbuotojams ir suteikti augimo galimybes partneriams“, – teigia „Veho“ generalinis direktorius Juha Ruotsalainen.

„Be „Mercedes-Benz“ produktų, „Veho“ tikisi pasiūlyti klientams kokybišką aptarnavimą ir geriausią patirtį automobilių pramonėje.“, – sako „Veho“ valdybos pirmininkas Kari Kauniskangas.

„Prieš kelerius metus priėmiau sprendimą dėl „Domenikss“ pardavimo ir džiaugiuosi, kad pirkėjas yra „Veho“ grupė – ilgalaikis „Daimler AG“ partneris Suomijoje, Švedijoje ir kitose Baltijos šalyse. Patvirtindama šį sandorį norėčiau padėkoti savo „Domenikss“ komandai ir ypač valdybos nariams, taip pat ir nuolatiniams ir ištikimiems klientams. Tiek „Veho“ grupė, tiek „Domenikss“ buvo įkurtos kaip įmonės, kurias vienija panašios vertybės ir veikimo principai – noras tobulėti kokybe ir tiekimu.“,– komentuoja buvusi „Domenikss“ savininkė ir valdybos pirmininkė Benita Danilenko.

Bendrovė įkurta 1997 m., įmonių grupei priklauso „Baltijas Auto Centrs“ ir „Domenikss“. Pastaroji 27 metus yra pagrindinis „Mercedes-Benz AG“ ir „Daimler Truck AG“ atstovas Latvijoje. „Domenikss“ taip pat yra „Fuso“ atstovas Latvijoje, prekiauja „Fuso Canter“ sunkvežimiais. „Baltijas Auto Centrs“ užsiima naudotų transporto priemonių pirkimu, vertinimu ir pardavimu.

Abiejų įmonių atstovai susilaiko nuo tolimesnių komentarų, kol Konkurencijos taryba nepatvirtino susitarimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)