Kaip informuojama, 2020-ieji įmonei buvo ypač geri – kompanijos apyvarta buvo didžiausia istorijoje ir siekė daugiau nei 15 mln. eurų.

Atsinaujino iš pagrindų

28 metus išmaniuosius skaitiklius gaminanti kompanija „Elgama-Elektronika“ pirmą kartą iš esmės atnaujino savo gamybos liniją – visiškai naujais prietaisais pakeitė didžiąją dalį senųjų.

„Elgama-Elektronika“

„Mūsų gamybos procesas turi penkis etapus, kurių kiekvienam reikalingi atskiri prietaisai – visa tai ir sudaro gamybos liniją. Šiemet įsigijome keturis naujus aparatus, skirtus trims linijos elementams. Likusieji dėl savo funkcijos yra ilgaamžiai, tad atnaujinimai jiems reikalingi ypač retai. Nepaisant to, kitąmet į technologijų atnaujinimus planuojame investuoti dar apie 300 tūkst. eurų, vėliau įvairaus masto atnaujinimus atlikti kasmet“, – sako Martynas Čereška, „Elgama-Elektronika“ direktorius.

Kompanija šiemet įsigijo aukštos kokybės mikroschemų kontaktų spausdinimo įrenginį, didelio tikslumo automatinę 3D optinę kokybės patikrą ir du aukšto tikslumo įrenginius, skirtus sudėti smulkius elektronikos komponentus ant PCB plokštelės.

„Šie atnaujinimai procesus leis vykdyti greičiau ir didesniais kiekiais, tad iš esmės augs mūsų gamybos našumas. Be to, didės prietaisų tikslumas, tad atsiras galimybė pritraukti stambesnius klientus su specifiniais poreikiais iš viso pasaulio“, – teigia M. Čereška.

„Elgama-Elektronika“

Ateityje kompanija planuoja investuoti į daugiau litavimo technologijų – galimybė atlikti selektyvų litavimą leis klientams pristatyti didesnį gaminių spektrą. Papildomai resursų bus skiriama testavimo laboratorijos ir jos įrangos atnaujinimui, o ilgainiui – ir naujų gamybos linijų diegimui.

Kaina – daugiau nei pusė milijono

Pokyčiai kompanijai kainavo apie 600 tūkst. eurų – beveik visa ši suma padengta iš įmonės resursų. Anot įmonės direktoriaus, tą padaryti leido rekordiškai sėkmingi praėjusieji metai.

„Pernai mūsų apyvarta siekė 15,4 mln. eurų – tai didžiausia suma per visą įmonės veiklos istoriją. Tad turėdami galimybių ir matydami ambicingus savo ateinančių penkių metų planus, nusprendėme atlikti šią investiciją. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir ateinančiais sieksime augti apie 50-60 proc. – tokiam tikslui pasiekti privalėjome didinti savo resursus“, – sako M. Čereška.

87 proc. kompanijos apyvartos 2020 m. sudarė pajamos iš eksporto į 12 valstybių 4 skirtinguose žemynuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)