Bendrovės grynasis pelnas per metus augo 69 proc. iki 2,783 mln. eurų (1,646 mln. eurų), teigiama Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„Įmonės veikla beveik tiesiogiai sąlygojama gamtinių sąlygų, kurios 2020 metais buvo išskirtinai palankios regiono žemdirbiams. 2020 metų kviečių derlius regione bei visame pasaulyje viršijo lūkesčius“, – rašoma „Baltic Agro“ metiniame pranešime.

Pasak bendrovės, nepaisant COVID-19 pandemijos sukeltų padarinių daliai ekonomikos sektorių, vartojimas maisto žaliavų ir pašarų sektoriuje toliau auga. Šie veiksniai leido pelningai vykdyti išankstinius grūdinių kultūrų pardavimo kontraktus, bei trąšų ir kitų žaliavų pardavimą vietos ūkiams.

Bendrovė turi sandėlius Vilniuje, Kėdainiuose, taip pat Raseinių, Vilkaviškio ir Panevėžio rajonuose, o pastarajame rajone – ir sėklų fabriką. Veiklą jį vykdo ir per sandėlį-elevatorių Pakruojo mieste, taip pat turi elevatorių Kėdainiuose.

Pagrindinė bendrovės veikla yra didmeninė ir mažmeninė prekyba trąšomis, augalų priežiūros ir jų apsaugos priemonėmis, grūdais, sėklomis, taip pat sėklų gamyba, trąšų įpakavimas ir kita.

Praėjusiais metais įmonėje dirbo vidutiniškai 178 darbuotojai (2019 metais – 155).

100 proc. „Baltic Agro“ akcijų valdo Danijos „DV Agravis International Holding“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)