Agentūros ekspertų sprendimą dėl Lietuvos reitingo lėmė stipri institucinė sąranga ir patikima politinė sistema, palaikoma narystės Europos Sąjungoje, pranešė Finansų ministerija.

Jos teigimu, Lietuvos A reitingas dar kartą patvirtina, jog tarptautiniu mastu šalis yra laikoma labai patikima ir atsakinga valstybe.

Nuo paskutinės reitingo peržiūros Lietuvos ekonominės perspektyvos pagerėjo. „Fitch Ratings“ prognozuoja, kad Lietuvos ekonomika, pernai smuktelėjusi 0,9 proc., šiemet augs 4,5 proc., o 2022 metais – 4,1 procento.

„Fitch Ratings“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinę 2020 metų sausį, kai ilgalaikio skolinimosi reitingas buvo pakeltas iš A- į A.

Kita tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą A+ (stabili perspektyva), „Moody‘s“ – A3 (stabili perspektyva), „DBRS Morningstar“ – A (stabili perspektyva).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)