„Valdančioji taryba mano, kad kainų stabilumą geriausia palaikyti siekiant 2 proc. infliacijos tikslo vidutinės trukmės laikotarpiu“, – sakoma banko pareiškime, kuriame priduriama, kad gali būti „pereinamasis laikotarpis, kai infliacija bus šiek tiek didesnė už tikslinį lygį“.

Panašų žingsnį jau žengė JAV federalinio rezervo sistema (FRS), kuri praėjusiais metais pažadėjo daugiau veiksmų laisvės ir leido infliacijai „kurį laiką“ pakilti virš 2 proc. ribos, kad paskatintų užimtumą.

Be to, ECB, kuris užbaigė 18 mėnesių trukmės strateginę banko tikslų ir priemonių peržiūrą, pareiškė, kad priimdamas pinigų politikos sprendimus atsižvelgs į klimato kaitos klausimus.

Banko teigimu, ateityje jis atsižvelgs į klimato kaitos riziką, svarstydamas su užstatui naudojamu turtu susijusias rizikas ir nuspręsdamas, ar institucija gali įsigyti tokį turtą.

Taip pat bus įvesti aplinkosaugos duomenų atskleidimo reikalavimai sudarant sandorius dėl privačiojo sektoriaus turto – „tai bus arba naujas tinkamumo kriterijus, arba šis reikalavimas bus naudojamas kaip pagrindas diferencijuotam turto įkeitimo ir pirkimo vertinimui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)