Jie aptars galimybes paskatinti žaliųjų uostų plėtrą, sumažinti taršą bei laivybos poveikį, išlaikyti natūralią bioįvairovę, skelbia Klaipėdoje vyksiančio nuotolinio forumo organizatorius skaitmeninių inovacijų centras „AgriFood Lithuania DIH“.

Kartu bus ieškoma sprendimų, kaip stiprinti maisto vertės grandines, jūros energetikos indėlį, padėti efektyviau išnaudoti logistikos sprendimus.

Energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė teigia, kad Baltijos jūra gali tapti vienu pagrindinių atsinaujinančios energetikos šaltinių, pažabojant vėjo ar bangų energiją.

„Atsinaujinančios energetikos plėtra jūroje yra neatsiejama nuo inovacijų ir Klaipėdos uosto kaip paslaugų centro vystymo, o galiausiai tai geriausias kelias link energetinės nepriklausomybės ir tvarios Lietuvos energetikos“, – feisbuke Energetikos ministerijos paskelbtame pranešime sako viceministrė.

Renginyje taip pat dalyvaus aplinkos ministras Simonas Gentvilas, susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė, „Verslios Lietuvos“ vadovė Daina Kleponė, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir kiti asmenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją