Tokia paslauga tapo prieinama, kai populiariausi bankai Rumunijoje atvėrė prieigą prie klientų sąskaitų pagal atvirosios bankininkystės principą, o „Paysera“ atliko bankų sistemų integraciją, skelbia bendrovė.

Anot „Paysera“ vadovo Vytenio Morkūno, atvirąja bankininkyste paremtos finansinės technologijos į Europą atnešė didesnę konkurenciją.

„Verslui ir vartotojams šios technologijos reiškia platesnį pasirinkimą, o kartu ir mažesnes kainas. Mokėjimo inicijavimas yra viena tokių finansinių inovacijų“, – pranešime sakė V. Morkūnas.

Anot jo, Baltijos šalyse „Paysera“ mokėjimo inicijavimą iš pirkėjo sąskaitos naudoja beveik 10 tūkst. e. parduotuvių, kuriose pirkėjai pernai išleido 315 mln. eurų.

„Paysera“ teigia tapusi viena pirmųjų šios technologijos tiekėjų Rumunijoje.

Bendrovė teigia, kad Rumunijos interneto parduotuvėse pernai buvo įsigyta prekių ir paslaugų už 5,6 mlrd. eurų – 30 proc. daugiau nei užpernai. Pasak „Paysera“, Rumunija yra viena sparčiausiai augančių e. komercijos rinkų Europos Sąjungoje.a

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)