Šiuo metu konkurencija tarp bankų padidėjusi, ir vidutinės būsto paskolų palūkanos nukrito iki 2,2 proc., kai dar prieš metus jos buvo priartėjusios prie 2,5 proc.

„Tvarkingiems klientams bankų maržos, palūkanos, jau yra mažesnės nei 2 proc., netgi 1,9 proc., kartais ir dar mažiau“, – akcentavo Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojo patarėjas Tomas Garbaravičius.

Tik maždaug 6 procentai gyventojų pernai ketino refinansuoti būsto paskolą arba tai atliko, rodo Lietuvos banko apklausa.

„Žmonės dažnai tiesiog nepagalvoja, galbūt moka turimą paskolą, ją iš dalies pamiršta, pripranta prie įmokų ir net nebekreipia dėmesio, kad galbūt išloštų refinansuodami“, – patikina T. Garbaravičius.

Netgi palūkanų sumažinimas 0,1 proc. punkto jau kai kuriais atvejais gali apsimokėti – palūkanoms mažėjant dar labiau, tai galėtų lemti dar reikšmingesnius sutaupymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)