„Baltic amber solutions“ ir „BankingLab“ vadovas Narimantas Bloznelis sako, kad atsinaujinimas taip pat leis geriau išnaudoti ilgametę keturiose įmonėse dirbusių žmonių patirtį finansinių technologijų srityje.

„Susivienydami norime būti lankstesni, efektyvesni ir labiau matomi tarptautinėje rinkoje kaip stiprus SaaS paslaugų teikėjas, kai klientams programinė įranga siūloma kaip paslauga. Esame subūrę nuostabių žmonių komandą su didele finansinių technologijų sektoriaus kompetencija, kuri apima skirtingus produktus ir paslaugas. Savo krepšelyje turime per 100 sėkmingai įgyvendintų projektų, galime padėti klientams su licencijavimu ar rizikų valdymu“, – sako N. Bloznelis.

Ieškos naujų rinkų

Pagrindiniai esami „BankingLab“ klientai yra tokios kompanijos kaip „Bankera“, „Vialet“, „Connect Pay“, „Simplex“, „PayRay bank“, „Perlas Finance“, „Mano Bankas“, „SH Financial“ ir kiti. Vilniuje įsikūrusi „BankingLab“ kuria sudėtingus, viską apimančius bankinius investicinius sprendimus. Tarp kitų žaidėjų finansų technologijų sektoriuje Lietuvoje jie išsiskiria ne tik ilgamete patirtimi, bet ir tuo, kad įmonė yra lietuviško kapitalo.

„Mes matome, kad dirbdami čia, Lietuvoje, galime pasiūlyti produktus, kurie būtų naudojami bet kurioje kitoje šalyje. Didžiosios pasaulio valstybės ir visas Fintech sektorius laukia profesionalių, patyrusių kompanijų, galinčių pasiūlyti plataus profilio sprendimus. Taip pat yra didelis lūkestis samdyti tas įmones, kurios realiai yra ką nors įgyvendinusios, susidūrusios su sunkumais ir jau žino, kaip juos spręsti“, – sako N. Bloznelis.

Anot jo, ambicijos dėl plėtros užsienio rinkose taip pat padeda privilioti patyrusių specialistų, kurie mato įmonę kaip puikią galimybę savo profesiniam augimui. Šiuo metu „BankingLab“ komandoje yra maždaug šimtas darbuotojų. Čia dirba programuotojai, analitikai, projektų vadovai, sistemų inžinieriai, operacijų analitikai ir testuotojai.

Plėtrą žymi ir atskiros bendrovės įsteigimas Amsterdame (Nyderlanduose). Ji atstovaus „BankingLab“ Europoje ir toliau tęs tarptautinę įmonių grupės plėtrą.

Tvarumo idėjos link

Kartu su Europos Žaliuoju kursu pastaruoju metu daugelis verslų atsinaujina ir permąsto savo kasdienius darbus, kad jie labiau prisidėtų prie tvaresnio pasaulio. Tai taip pat buvo viena iš priežasčių, paskatinusių „BankingLab“ keistis ir ieškoti galimybių tapti labiau socialiai atsakingais. Be to, ekspertai neabejoja, kad pasiekti didesnio tvarumo pasaulyje padės visos Europos Sąjungos ėjimas automatizacijos ir skaitmenizacijos link.

„Žalumas, kuris taip gražiai atsispindi naujajame įmonės logotipe bus matomas ir kasdieniuose darbuose. „BankingLab“ sujungia unikalią finansų technologijų patirtį bei aistrą diegti naujoves, kad mums visiems būtų kuriamos geresnės, darnesnės ir tvaresnės finansinės paslaugos“, – pabrėžia N. Bloznelis.

Jungtinės Tautos yra įvardijusios, kad finansinių technologijų įmonės savo prigimtimi ir veikla prisideda prie bent kelių jų patvirtintų darnaus vystymosi tikslų – padeda užtikrinti deramą darbą, ekonominį augimą, skatina inovacijas ir mažina nelygybę bei finansinių paslaugų prieinamumą. Lietuva, kartu su kitomis pasaulio valstybėmis, yra įsipareigojusi įgyvendinti šiuos ir kitus darnaus vystymosi tikslus iki 2030 m.

Tarptautiniame finansinių technologijų „Findexable“ reitinge Lietuva užima ketvirtą vietą, o pagal išduotų FinTech licencijų skaičių pirmauja Europos Sąjungoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)