Bendrovės grynasis pelnas per metus augo 16,5 proc. iki 763,4 tūkst. eurų, rašoma Smiltynės perkėlos 2020 metų ataskaitoje.

Įmonės vadovo Mindaugo Čiako teigimu, 2020-ieji buvo vieni sudėtingiausių metų Smiltynės perkėlai.

„Mūsų planus labai stipriai pakoregavo pasaulį užklupusi COVID-19 pandemija. Dėl apriboto turizmo netekome didelės dalies savo klientų, tai reiškia, kad netekome dalies planuotų pajamų“, – dokumente teigė M. Čiakas.

Anot įmonės, pirmąjį pusmetį rezultatams neigiamos įtakos turėjo karantinas ir su juo susiję judėjimo apribojimai, tačiau antrąjį pusmetį srautai stabilizavosi ir buvo panašūs, kaip ir 2019 metų antrąjį pusmetį. Tam įtakos turėjo ne tik karšta vasara, bet ir tai, kad gyventojai teikė prioritetą poilsiui Neringoje, o ne užsienio kurortuose.

Pernai Smiltynės perkėloje atlikta 28,1 tūkst. reisų – 10 proc. mažiau nei 2019 metais. Perkelta 722 tūkst. 4 proc. mažiau transporto priemonių. Keleivių, mokančių už perkėlimus, perkelta 311 tūkst. ,arba 21 proc. mažiau.

Anot M. Čiako, šiemet planuojama užbaigti naujo pastato projektavimą ir pradėti statybas, taip pat užbaigti Naujosios perkėlos infrastruktūros rekonstrukciją. Iš viso investicijoms šiemet bus skiriama 11 mln. eurų.

„Bendrovės planuose numatyta pradėti antrojo kelto statybą, Naujosios perkėlos terminalo kranto tiltelių rekonstrukciją, Senosios perkėlos Smiltynės pusės krantinių remontą“, – teigė M. Čiakas.

Valstybei priklauso kontrolinis 99 proc. Smiltynės perkėlos akcijų paketas, kurį patikėjimo teise valdo Susisiekimo ministerija, likusi dalis priklauso privatiems asmenims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)