Seimas trečiadienį po pateikimo priėmė svarstyti tai numatančias Elektroninių ryšių įstatymo pataisas, pagal kurias vartotojai šių ryšių paslaugas galės gauti įrenginiais su integruotais abonento identifikavimo moduliais, vadinamaisiais ESM.

Jas pristačiusi susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė sakė, kad žmonėms nebereikėtų vykti pas paslaugos teikėją ar kitaip gauti fizinę SIM kortelę mobiliojo ryšio paslaugai.

„Tokiu būdu bus sudaryta galimybė ryšio paslaugos teikėją pakeisti nuotoliniu būdu. Tai sąlygos palankią aplinką daiktų interneto plėtrai ir padidins ryšio paslaugų teikėjų konkurenciją“, – sakė viceministrė.

A. Vaiciukevičiūtės teigimu, Lietuva bus viena pirmųjų Europos Sąjungoje, teisiškai įtvirtinusi šio inovatoriško funkcionalumo „užtikrinimą vartotojams“.

Pasak jos, numatoma išplėsti ir paslaugos apibrėžtį: „Ji apims numerius siejamas ir nesiejamas asmenų tarpusavio ryšių paslaugas, paskatinti veiksmingą ir efektyvų elektroninių ryšių išteklių valdymą ir naudojimą, harmonizuojant ESM mastu radijo dažniu skirtų 5G ryšio diegimo ir plėtrai skyrimo bei naudojimo sąlygas“.

Viceministrės tvirtinimu, ateityje nebeliks privalomumo teikti telefono ryšio paslaugas taksofonais, bet atsiras įpareigojimas verslui užtikrinti įperkamą, pakankamos spartos plačiajuostės interneto prieigos paslaugą.

„Valstiečiui“ Valiui Ąžuolui suabejojus, ar apsimoka siūlyti tokias permainas, kai netrukus bus galima gauti per palydovą teikiamą interneto ryšį, viceministrė pabrėžė, kad palydovinis internetas yra tik papildoma galimybė.

„Lietuva savo ruožtu technologijų ir inovacijų kontekste galės plėtoti 5G technologijas labai sparčiai ir, sakykime, konkurencingai Europos mastu. Tai yra viena kitą papildančios technologijos“, – pareiškė viceministrė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)