Lietuvos socialinių tyrimų centro Visuomenės geografijos ir demografijos instituto vadovas Donatas Burneika tikina, kad mūsų šalis šiandien susiduria su mažu gimstamumu, turi labai mažai aktyvaus jaunimo, o kompensuoti emigracijos praradimus pasitelkiant atvykstančius darbuotojus iš trečiųjų šalių gali būti sudėtinga. 

Nors Ž. Mauricas svarsto, kad masinės emigracijos bangos, kuri buvo 2008-aisiais, Lietuva pasaulio ekonomikoms dar labiau atlaisvėjus sulaukti neturėtų, jeigu nieko nebus imamasi, šalis gali tapti viena iš periferinių Europos Sąjungos šalių, kur protų nutekėjimas tęsiasi jau keletą dešimtmečių. 

„Nuo migracijos tendencijų artimiausius dešimtmečius priklausys Lietuvos ateitis“, – sako jis.

Vėl išvyksta daugiau nei sugrįžta

Remianti Lietuvos statistikos departamento duomenimis, jau trečia mėnesį iš eilės Lietuvoje stebimas didesnis išvystančiųjų nei atvykstančiųjų skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)