Su startuolių atstovais premjerė diskutavo apie informatikos integravimą į ugdymo procesą – pagalbą pradinių klasių mokytojams išmokstant programavimu naudotis kaip instrumentu ugdymo procese, galvoti apie vieną programą, įgyvendinamą nacionaliniu mastu ar integruojamą į kitus dalykus. Kartu aptarta, kaip būtų galima į programavimą „atversti“ suaugusiuosius, kurie dabar dirba kitus darbus, bet nesijaučia savęs realizuojantys. Daug dėmesio, kaip teigiama Vyriausybės pranešime, skirta talentams į mūsų šalį pritraukti.

„Lietuvoje sėkmingai kuriasi vis daugiau startuolių ir kuria pasaulyje pripažintus produktus, darbo vietas, moka mokesčius. Lietuva yra atvira kurti kartu su pasauliu – turime inovacijoms patrauklią aplinką, pasaulinio lygio talentus, augančias IT, gyvybės mokslų, finansinių technologijų ekosistemas, o Lietuvoje užaugę startuoliai kuria sprendimus globaliems iššūkiams. Turime galimybes tapti geriausia šalimi pasaulyje vienaragiams augti, o mūsų tikslas – tam sudaryti kuo palankesnes sąlygas“, – sakė I. Šimonytė.

Asociacijos „Vienaragiai LT“ steigėjai – per pandemiją sparčiai augę, milijonus vartotojų visame pasaulyje turintys Lietuvos startuoliai. Susitikime dalyvavo kol kas vienintelio oficialaus vienaragio „Vinted“ vykdomasis direktorius, asociacijos valdybos pirmininkas Mantas Mikuckas, asociacijos vadovė, paramos portalo „Aukok.lt“ antroji steigėja Inga Langaitė, taip pat asociacijos atstovai Karina Dirvonskienė ir Mantas Katinas.

Vyriausybės duomenimis, šiuo metu Lietuvoje veikia per 2 000 startuolių. 2020 metais jų buvo 651.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)