A. Juodeikis pastebi, kad būta dviejų bangų – pirmoji šių metų birželio 23-iosios vakare, kai audra labiausiai palietė Vidurio bei Pietų Lietuvą: Alytų, Marijampolę, Kauną, Ukmergę. Antroji banga fiksuota birželio 24 dieną Šiaurės rytų Lietuvos dalyje: Šiauliuose, Vilniuje bei Utenoje.

„Tai pirmoji tokia audra šią vasarą. Po itin karštų dienų, keičiantis oro masėms, šalies gyventojus užgriuvo kruša ir liūtys. Per ketvirtadienį gavome daugiau nei 150 pranešimų apie šias stichines nelaimes ir jų padarytas žalas, kurių vidutinė nuostolio suma buvo 600 eurų“, – pranešime cituojamas „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Anot draudikų eksperto, šio penktadienio rytą sulaukta itin didelio klientų skambučių skaičiaus.

„Tikėtina, kad realiausia situacija matysis pirmadienį, nes daug žmonių susiplanavę Joninių ilgąjį savaitgalį ir yra išvykę, todėl nuostolius pamatys ir apie juos praneš tik grįžę. Be to, svarbu pastebėti, kad sinoptikai ir šiandien prognozuoja neramius orus – laukia dar keli liūties frontai, todėl patirtis rodo, kad žalų skaičius tikrai augs“, – situaciją komentuoja „Lietuvos draudimo“ ekspertas A. Juodeikis.

Patyrusiems žalą gyventojams „Lietuvos draudimo“ ekspertas pataria pirmiausia kviesti avarines tarnybas, skubėti saugoti turtą. Jei yra galimybė – mažinti nuostolį. Tuomet, žinoma, nufotografuoti sugadinimus ir kreiptis į savo draudimo bendrovę. Registruoti įvykius „Lietuvos draudime“ klientai gali jiems patogiausiu būdu – telefonu, internetu arba naudojantis savitarnos svetaine „SavasLD“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją