Sparčiausiai augo įmonių grupės verslas Rumunijoje ir Graikijoje – čia pardavimų šuolis siekė atitinkamai 175 proc. ir 162 proc. Be to, 50 proc. arba daugiau kilo pardavimai Kroatijoje, Vengrijoje, Bulgarijoje ir Slovėnijoje.

Iš viso šiose valstybėse „Furniture1“ pardavimai pernai sudarė 46 mln. eurų.

Baltijos šalyse, nuo kurių grupė pradėjo veiklą, apyvarta siekė 23,3 mln. eurų – 21 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Sparčiausiai – 35 proc. – tarp Baltijos valstybių augo verslas Latvijoje.

„Didžiausiu augimo varikliu tapo mūsų požiūris į klientų aptarnavimą. Nuo pat veiklos pradžios stengiamės būti kitokie, nei tradiciniai baldų prekybininkai“, – sako Pijus Makarevičius, „Furniture1“ įkūrėjas ir vadovas.

Bendrovių grupė baldais prekiauja internetu. Siekdama padrąsinti pirkėjus, ji suteikia galimybę atsiskaityti tik pristačius pirkinį į namus, taip pat leidžia grąžinti įsigytus baldus per 12 mėnesių nuo pristatymo.

„Tokie sprendimai atrodo rizikingi, bet rezultatai rodo, kad jie pasiteisina. Puikiai suprantame, kad baldai mūsų klientams yra labai svarbus ir brangus pirkinys, todėl siekiame, kad jie jaustųsi kuo saugiau bei patogiau. Pirkėjai mato, kad pasitikime jais ir tikime savo parduodamais produktais – mainais jie pasitiki mumis“, – verslo požiūrį aiškino P.Makarevičius.

Šiemet bendrovė ketina toliau didinti šalių, kuriose dirba, skaičių. Metų pradžioje įmonė atidarė padalinį Ispanijoje, artimiausiu metu ketina pradėti veiklą Prancūzijoje.

„Plėtros planuose esame numatę ir daugiau šalių. Matome, kad tiek mūsų verslo modelis, tiek apskritai dėl pandemijos išaugusi elektroninė prekyba leidžia efektyviai konkuruoti su tradicine baldų prekybos industrija“, – nurodė P.Makarevičius.

2008 veiklą Lietuvoje pradėjusi „Furniture1“ grupė veikia 11-oje šalių – Baltijos valstybėse, taip pat Vengrijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Graikijoje, Italijoje ir Ispanijoje. Bendrovių grupėje dirba daugiau kaip 500 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją