Rugpjūčio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paaugo 0,34 JAV dolerio, arba 0,46 proc., iki 73,85 JAV dolerio už barelį.

O liepos mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,63 JAV dolerio, arba 0,88 proc., iki 72,27 JAV dolerio už barelį.

Agentūros „MarketWatch“ duomenimis, „Brent“ per praėjusią savaitę pabrango 1,1 proc., o WTI – 1 procentu. Abiejų rūšių naftos kainos su pliuso ženklu užbaigė ketvirtą savaitę iš eilės.

Investuotojai optimistiškai vertina naftos paklausos atsigavimo šią vasarą perspektyvas, nes įvairių šalių gyventojai toliau skiepijami nuo koronaviruso, tad Europoje ir Jungtinėse Valstijose vis daugėja žmonių, galinčių keliauti, rašo portalas „Trading Economics“.

Banko „Saxo Bank“ analitikai taip pat pažymi, kad „juodojo aukso“ paklausa pasaulyje toliau atsigauna.

„Didelį poveikį rinkai padarys Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) ir jos sąjungininkų – vadinamosios OPEC+ grupės – susitikimas liepos pradžioje, o konkrečiai sprendimas dėl gavybos: ar grupė pasiduos Saudo Arabijos įtakai ir nuspręs nedidinti pasiūlos, kad kainos pakiltų aukščiau, ar pasirinks stabilumą ir gavybos didinimą“, – rašo „Saxo Bank“ strategijos žaliavų rinkose skyriaus vadovas Olė Hansenas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)