„Iš tiesų šiomis dienomis tikrai džiaugiamės tikrąja vasara, savaitgaliais [Palangos] siūlės tikrai braška“, – „Delfi TV“ laidoje „Delfi diena“ sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

Pasak jos, ir darbo dienomis fiksuojamas didesnis užimtumas nei praėjusiais ar užpraeitais metais.

Neringos mero pavaduotojas Merūnas Lendraitis sako, jog pastebima ir nauja tendencija, kai į Neringą atvykstama ne tik poilsiauti, bet apsistojama ilgesniam laikui, dirbama nuotoliniu būdu.

„Neringos kurortą renkasi poilsiautojai, kurie nori čia pabūti ilgesnį laiką. Čia atvažiuoja žmonės praleisti laiką vidutiniškai apie 7 dienas ir net tie, kurie atvažiuoja pirmą kartą, stengiasi pabūti ilgiau – 4–5 paras“, – pasakojo M. Lendraitis.

Liepą kainos kils

Vis dėlto planuojantiems atostogas Lietuvos pajūryje šiemet teks atsidėti ir daugiau pinigų. Neringos mero pavaduotojas teigia, kad liepą ir rugpjūtį kainos dar kils.

„Birželį kainos žemesnės, liepos–rugpjūčio mėnesiais pasiekia piką. Birželį viešbučio numeris kai kur gali kainuoti nuo 65 iki 95 eurų, liepą nuo 80 iki 125 eurų, kitur ir birželį – nuo 150 eurų“, – aiškino M. Lendraitis.

„Bendra tendencija, kad galbūt šiek tiek tos kainos ir pakils. Mano turimais duomenimis, apie 10 proc. liepos–rugpjūčio mėnesiais“, – sakė jis.

Kad kainos dar turėtų paaugti apie dešimt procentų skaičiuoja ir I. Valaitienė.

„Maitinimo kainos taip pat truputį kils, nes brangsta žaliavų kainos, didėja darbo užmokestis. Visoje LIetuvoje kainos linkusios augti, tai taip bus ir palangos kurorte. Bet tas augimas tikrai nėra labai drastiškas, pastebimas – iki 10 proc.“ – kalbėjo ji.

Ragina atostogas planuoti iš anksto

Pasak I. Valaitienės, pastebima, kad didžioji dalis lietuvių šiemet dar liks poilsiauti gimtinėje.

„Manome, kad nuo liepos mėnesio kažkiek turetume pajausti žaliojo paso poveikį ir kad vis daugiau šalių atveria sienas. Bet galvojame, kad šis sezonas dar bus palankus Lietuvos kurortams, kadangi didelė dalis žmonių dar turi šiokių tokių abejonių, vis tiek kažkokie ribojimai dar išliks“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Jos teigimu, apskritai pastaraisiais metais Palangos svečias labai keičiasi. Keičiasi ir pramogų pasiūla.

„Emigrantų labai nedaug pastebime, tai nėra masiniai srautai. Kalbame apie aukštesnę paslaugų kartelę, pasikeitusį kurorto svečio veidą, svečią, kuris nori turėti aukštą paslaugų kokybę ir daugiau laisvalaikio paslaugų“, – pasakojo I. Valaitienė.

Anot jos, paskutinę minutę planuojantiems atostogas gali kilti keblumų, mat bent jau artimiausiam savaitgaliui likę tik paskutiniai kambariai, vietos greitai rezervuojamos.

„Ragintume svečius planuoti ir rezervuoti iš anksto, kadangi, kai orai palankūs, laisvos vietos ištirpsta čia ir dabar. Pandemija padarė tokį neigiamą darbą, kad žmonės bijo planuoti į priekį“, – teigė I. Valaitienė.

M. Lendraitis taip pat sako, kad artimiausiam savaitgaliui Neringoje užimtumas siekia apie 80 proc., laisvų vietų rasti dar galima, tačiau reikėtų suskubti.

„Kurie planuoja artėjančias Jonines sutikti Neringoje, siūlyčiau suskubti, nes panašu, kad vietų tikrai gali nebūti“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo Neringos mero pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)