Taip pat bankas apribojo sandorius su „SoftBank Group“ priklausančioms įmonėmis.

Šis „Credit Suisse Group“ sprendimas buvo priimti po „SoftBank“ remtos finansų įmonės „Greensill Capital“ žlugimo.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Greensill“, kurios specializacija yra atvirkštinis faktoringas (tai reiškia, kad įmonės skolinasi lėšas iš įmonių, kad sumokėtų sąskaitas tiekėjams), šių metų kovą paskelbė bankrotą, kai pagrindinė draudikė atsisakė atnaujinti 4,6 mlrd. JAV dolerių vertės sutartį.

„Credit Suisse“ dar kovo pradžioje įšaldė 10 mlrd. JAV dolerių su „Greensill“ susijusių lėšų.

Masayoshi Sonas naudojosi „Credit Suisse“ ir kitų bankų paslaugomis, kad gautų paskolas, užtikrintas „SoftBank“ akcijų paketu.

Šaltiniai teigė, kad „Credit Suisse“ taip pat ketina apriboti santykius su „SoftBank“ kaip verslo klientu.

Nuo šiol bankas reikalaus, kad kiekvienam verslui, kuriame dalyvauja „SoftBank“, būtų atliekamas papildomas rizikos patikrinimas, reiškiantis neoficialų draudimą steigti naują verslą.

Japonijos konglomeratas investuoja į dešimtis technologijų kompanijų visame pasaulyje. Bendrovei priklauso akcijų paketai daugybėje bendrovių, pradedant taksi paslaugų įmonėmis ir baigiant vaistų kūrėjais bei mikroschemų gamintojais.

„Credit Suisse“ yra „SoftBank“ bei bendrovių, palaikančių investuotojos 100 mlrd. JAV dolerių vertės fondą „Vision Fund“, finansinis konsultantas.

Šaltiniai teigia, kad „Credit Suisse“ ir „SoftBank“ vadovo santykiai pastaraisiais mėnesiais pablogėjo žlugus „Greensill“.

„Bloomberg News“ gegužę pranešė, kad bankas nesudarys naujų sandorių su „SoftBank“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)