Didžiausios šalies lošimo automatų bendrovės „Tete-a-Tete“ savininko S. Kaco pastangomis įkurta NLŽVA ėmė byrėti, kai verslininkui buvo pareikšti įtarimai dėl galimo mėginimo papirkti Seimo narį Matą Maldeikį. S. Kacas ėjo NLŽVA valdybos pirmininko pareigas, o „Tete-a-Tete“ direktorius Olegas Smirnovas yra asociacijos prezidentas.

„Lietuvos ryto“ duomenimis, įtarimų dėl nusikaltimo metamas šešėlis lėmė bendrovės „Novogaming Vilnius“ sprendimą pasitraukti iš asociacijos. Apie tokį patį žingsnį svarsto ir įmonė „Unigames“.

Dar anksčiau iš asociacijos pasitraukė viena didžiausių lošimų ir lažybų verslo kompanijų „Top Sport“. Anot jos vadovo Gintaro Staniulio, NLŽVA dabar liko tik bendrovė „Tete-a-Tete“. „Prasidėjo įvairūs kiršinimai, įmonių rezultatų lyginimai, nors kai veikla skirtinga, tai kaip čia gali ką nors palyginti. Todėl narystės NLŽVA atsisakėme jau anksčiau“, – „Lietuvos rytui“ sakė G.Staniulis.

Jis taip pat yra vienas bendrovės „Tete-a-Tete“ akcininkų, tačiau tikino tuo nesidžiaugiantis. „Ne kartą siūliau nupirkti iš manęs šias akcijas, tačiau S.Kacas nesutikdavo“, – teigė G.Staniulis.

Savo ruožtu NLŽVA prezidentas O. Smirnovas tikina, kad STT tyrimas, pradėtas dėl siūlomų Loterijų ir lošimų įstatymo pakeitimų, niekaip nėra susijęs su pačia asociacija.

STT duomenimis, įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti S. Kacui ir Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjui Kęstučiui Motiečiui, nes pastarasis galėjo siūlyti M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį.

Įtariama, kad kyšiu buvo siekiama įstatymo pataisų, susijusių su lošimų automatų sujungimu į bendrą sistemą bei loterijų ir lošimų mokesčio tarifų padidinimu, - rašo „Lietuvos rytas“.

Atnaujinta 2022.07.25 d.: Informuojame, kad 2022 m. birželio 20 d. Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą S. Kacui, nes nenustatė, jog būtų padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)