Tik Šventojoje šiek tiek ramiau nei Palangoje – mažiau grūstaties ir galima išvysti daugiau šeimomis su mažamečiais vaikais poilsiaujančių lietuvaičių.

Apmokestino automobilių statymą

Tik atvykus į Šventąją ir suradus vietą automobiliui, teko nusivilti – ir čia jau pastatyti automobilių parkomatai, renkantys pinigus. Valandos kaina – 2 eurai.

Šventoji pradėjo 2021 metų sezoną

Suskubus į netoliese esantį turgelį išsikeisti popierinį pinigėlį į monetas, ir paaiškinus dėl ko prireikė taip elgtis, vaisių pardavėja ėmė pasakoti: „Mes net patys vietiniai gyventojai neseniai sužinojome, kad automobilių statymas – jau mokamas. Parkomatai išdygo staiga lyg grybai po lietaus. Visi dėl to pikti“.

Įžengus į barų, pramogų ir įvairių suvenyrų ir net maudimosi kostiumėlių prekybos alėją – Kopų gatvę, supranti, kad čia gyvenimas verda. Tačiau tuoj pat keli kalbinti verslininkai paaiškina: „Dabar sekmadienio vidurdienis, dauguma poilsiautojų guli pliaže. Atvykite čia penktadienio ar šeštadienio pavakarę ir pamatysite tikrąjį Šventosios veidą“.

Į akis krito tai, kad vos už 6 eurus galima įsigyti vyriškų maudymosi kelnaičių, o moteriškų maudymosi kostiumėlių kainos prasideda nuo 15 eurų.

„Būna, kad žmonės atvyksta iš Vilniaus ar Kauno ir namie palieka maudymosi reikmenis, tad atlekia pas mus. Laimingi, kai pamato, kad gali šalia jūros to įsigyti už gana žemą kainą. Be to, būna ir tokių moterų, kurios mėgsta puoštis ir per 2 savaičių atostogas įsigija ir po 2-3 skirtingus maudymosi kostiumėlių komplektus“, – paaiškino pardavėja.

Aplink – daug nuomotojų

Kopų gatvėje ir aplink ją verslininkai nuomoja elektrinius paspirtukus, motociklus, dviračius, motorolerius ir velomobilius, kurie populiarūs tarp šeimų.

„Turime ir 12 vietų, ir 8, ir 4, ir 2 vietų velomobilių. Didesnių valandos nuomos kaina – 18 eurų, mažesni – 12 ir 8 eurai. Dviračių nuomos kaina valandai – nuo 3 iki 4 eurų, vaikams mažosios mašinėlės – 5 eurai 15 minučių“, – sakė jaunasis verslininkas.

Šventoji pradėjo 2021 metų sezoną

Netoliese elektrinius paspirtukus ir elektrinius motociklus nuomojantis Dovydas sakė: „Dabar matote, kad turime daug laisvų paspirtukų ir elektrinių motociklų, o savaitgalio vakarais vargiai ar nutaikysite tokią akimirką, kai nereikės laukti eilėje. Nespėjame krauti elementų. Gerai, kad mūsų elektriniai motociklai yra galingesni – su dvigubais elementais, tad gali važiuoti dvigubai ilgiau, kitaip po valandos pasivažinėjimo tektų krauti. Dabar nekrauti elementai atlaiko ir dviejų nuomotojų laiką. Kol jie važinėjasi su vienu elementu, krauname kitą ir taip visą dieną vyksta judesys. Pagrindinis veiksmas – vakarais“.

Elektrinių paspirtukų valandos kaina – 8 eurai, 1,5 val. – 10 eurų, elektrinių motociklų, vadinamųjų „šoperių“ kaina pusvalandžiui – 10 eurų, valandai – 15 eurų, 1,5 val. – 20 eurų. Motorolerių ir mopedų kaina – 10-12 eurų valandai.

Nustebino valgyklos kainos

Paėjėjus kiek tolėliau, maždaug 200-300 m nuo jūros, centrinėje Kopų gatvės alėjoje, išvydome valgyklą ir dar lauke iškabinto valgiaraščio kainos nustebino: daržovių salotos su vištiena ir salotos su fetos sūriu – vos 1,5 euro, menkė tešloje – 1,5 euro, kaušinis – 0,5 euro, kepsnys su ananasais – 5,5 euro, arbata – 1 euras, kava – 1,5 euro.

„Nieko sau kainelės šalia jūros kranto. Nieko panašaus nesu matęs nė viename Lietuvos kurorte prie jūros“, – šypteli žemas kainas analizavusi vilniečių šeimynėlė.

Užėjus į minėtą „Galeros valgyklą“, pamatėme padėklus ir ilgoką savitarnos eilę.

„Norime pigiai ir gana skaniai pavalgyti, tad palauksime kelias minutes eilėje. Gi atostogos, niekur neskubame“, – sakė iš Pasvalio atvykusi Regina su dukra Juste.

Šventoji pradėjo 2021 metų sezoną

Tiesa, yra ir tokių kavinių, kur patiekalų kaina ne ką nenusileidžia ir Palangos restoranų kainomis. Tarkime, smuklėje „Vikingas“ už vieštienos kepsnį su voveraičių padažu teko pakloti 12 eurų.

Artėjant šalia jūros, Šventojeje yra daug naminių namelių poilsiaviečių. Viena jų į akis krito savo pavadinimu: „Mano Maljorka“.

Ant kai kurių medinių namelių poilsiaviečių stiklų yra užrašyta“ „Namelių nuoma“ ir nurodytas telefono numeris.

Atsitiktinai pasirinkus vieną jų ir paskambinus, nuomininkas sakė: „Paparastomis dienomis dar turime laisvų vietų ir pasiteiravo, kiek žmonių norėtų apsistoti?“. Atsakius, jog du žmonės, tada jis pasakė kainą: „Parai 50 eurų 2 žmonėms su visais patogumais“.

Pasidomėjus, kiek toks pat namukas dviem žmonėms kainuoja savaitgalį, šis atrėžė: „Savaitgaliais vietos jau nebėra iki vasaros pabaigos“, bet dar kelias sekundes patylėjęs pridūrė: „Tiesa, vieni poilsiautojai šeštadienį išvyks, tad kitam savaitgaliui rasčiau vietą dviem žmonėms, bet paros kaina jau būtų 60 eurų.“

Maudynių mėgėjai nebijo baudų

Vis artėjant prie Šventosios paplūdimio, reikia įveikti garsųjį Šventosios beždžionių tiltą. Juo nuolat pirmyn ar atgal, į pliažą arba iš jo, vaikšto gana didelis būrys žmonių, tad prasilenkiant tenka ir lukterėti eilutėje. Žengus kojas ant tilto, iš pradžių kiek nejauku, nes jis svirduliuoja. Tenka įsikibti į turėklus.

Šventoji pradėjo 2021 metų sezoną

„Nors prieš lipant ant tilto aiškiai regimas užrašas: „Prašome naudotis tiltu saugiai ir pagal paskirtį! Draudžiama: siūbuoti tiltą; laipioti turėklais, kabinėtis ant įtemptų trosų; šokinėti nuo tilto“. Tačiau ne visi tuos užrašus pastebi, ypač – vaikai ir jaunimas, kurie rizikuodami savo sveikata lipa ant tilto viduryje esančių turėklų ir šokinėja į vandenį. Už tai gresia administracinės baudos, tačiau jaunimui – tai nė motais. Jie nevaržomai mėgaujasi saulės ir vandens ekstrealiais malonumais, o suaugusieji aplink nieko nesako.

Šalia nuomojami ir vandens dviračiai. Jų kaina – 15 eurų valandai.

Visgi, didžiąją masę žmonių sekmadienį popiet Šventojoje galima išvysti paplūdimyje – čia gyvenimas virte verda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (532)