„Po pokalbių su verslu paaiškėjo, kad po pandemijos jie akivaizdžiai susiduria su sunkumais ir jų tikslas yra per vasarą daugiau laiko ir pinigų investuoti į bandymus uždirbti lauko terasose, todėl pasiūlymai veikti uždarose patalpose vasarą jų nevilioja. Dėl to mes nusprendėme, kad šios patalpos vasarą nestovėtų tuščios, jas leisti išsinuomoti įvairioms ne asmeninėms šventėms – priėmimams ir renginiams, o vasaros pabaigoje vėl skelbti konkursą“, – BNS teigė Vilniaus mero patarėjas Karolis Vaitkevičius.

Balandžio pabaigoje Vilniaus savivaldybės valdomos bendrovės „Vilniaus vystymo kompanija“ paskelbtas 20 aukšto patalpų įveiklinimo konkursas neįvyko, nes negauta nė vieno pasiūlymo.

Tuomet buvo nurodoma, jog viešas nuomos konkursas skelbiamas meninei, pramoginei ir poilsio organizavimo, kultūros, maitinimo (ar bent vienai iš jų) veiklai vykdyti.

Pagal konkurso sąlygas, konkurso laimėtojas privalėjo savo lėšomis prisitaikyti patalpas veiklai vykdyti, o ją pradėti ne vėliau kaip per septynis mėnesius nuo nuomos sutarties ir turto perdavimo akto pasirašymo.

Išsinuomotos patalpos privalomai turėjo būtų įveiklintos darbo dienomis nuo 7 iki 17 val., švenčių dienomis ir savaitgaliais ir kitomis valandomis (galėjo dirbti ir visą parą visomis savaitės dienomis), užtikrinant, kad kiti savivaldybės pastato nuomininkai, subnuomininkai bei tretieji asmenys laisvai galėtų į jas patekti.

Patalpų nuomos terminas – ne trumpiau nei penki metai su galimybe pratęsti terminą iki 10 metų.

Gegužės pradžioje savivaldybė koregavo konkurso sąlygas – prailgino pasiūlymo teikimo ir veiklos pradžios terminus bei sumažino pradinę nuomos kainą.

Pakoreguotose nuomos konkurso sąlygose buvo nurodoma, kad patalpų pradinė nuomos kaina yra nebe 20, bet 12 eurų (be PVM) už kvadratinį metrą per mėnesį, o veikla turi būti pradėta ne po keturių, o po septynių mėnesių nuo nuomos sutarties ir turto perdavimo akto pasirašymo.

Skelbta, kad konkurso nugalėtoją 60 proc. lems įveiklinimo idėja, 20 proc. sudarys siūlomos nuomos kaina ir dar 20 proc. siūlomos investicijos.

Konkurso atrankos komisiją sudarys „Vilniaus vystymo kompanijos“, savivaldybės atstovai ir nepriklausomi ekspertai.

Nurodoma, jog Konstitucijos prospekte esančio pastato 20-ojo aukšto patalpų be balkono bendras plotas siekia beveik 244 kvadratinius metrus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)