Praėjusių metų „Paysera“ audituotos pajamos, palyginti su 2019 m. pajamomis, padidėjo 11 proc. ir pasiekė 12,3 mln. Eur. Audituotas grynasis pelnas tuo pačiu laikotarpiu padidėjo nuo 2 mln. Eur iki 3,2 mln. Eur. „Fintech“ bendrovei 2020-ieji buvo šešiolikti pelningi metai iš eilės.

„Griežti, tačiau reikalingi karantino apribojimai pasaulio mastu iškėlė e-komerciją ligi tol nematytų aukštumų, o kartu su savo didžiausiais klientais – parduotuvėmis internete – augome ir mes. Didžiajai daliai parduotuvių padėjome sutaupyti nemenkas sumas, „perjungę“ įmokų surinkimą iš bank link į atvirąją bankininkyste paremtą mokėjimų inicijavimą, kuris parduotuvėms pigesnis. Visgi, neketiname konkuruoti vien kaina, todėl pernai stiprinome klientų aptarnavimo pajėgumus – atidarėme skambučių centrą Kolumbijoje, išplėtėme esantį Filipinuose. Tai leido nuo šių metų klientams pasiūlyti konsultacijas anglų kalba visą parą, 7 dienas per savaitę“, – sako Vytenis Morkūnas, „Paysera“ generalinis direktorius.

2020-uosius metus „Paysera“ baigė turėdama per 640 tūkst. privačių ir 60 tūkst. verslo klientų, iš jų beveik 13 tūkst. – el. parduotuvės.

„Paysera“ įmonių tinklas tarptautiniu mastu plečiasi į franšizę panašiu jungtinės veiklos principu, prie tinklo prijungdamas įvairių šalių bendroves, kurias steigia ir valdo patyrę vietos verslininkai. Pernai geografinė plėtra buvo ypač sėkminga – veiklą pradėjo tinklo bendrovės Ispanijoje, Ukrainoje, Kosove ir Albanijoje.

„Vieneri metai, keturios naujos valstybės mūsų žemėlapyje, visiškai skirtingi įmonėms tenkantys iššūkiai, kuriuos sprendžiame komandinėmis pastangomis. Priimdami naujus narius džiaugiamės, kad tampame ekosistema, kurioje anksčiau prisijungę „Paysera“ tinklo nariai savo patirtimi ir „know how“ jau dalijasi su naujokais”, – teigia V. Morkūnas.

Žiūrint į ateitį, artimiausių kelerių metų „Paysera“ tikslas yra dabartinių ir naujų paslaugų laipsniškas perkėlimas į superprogramėlę.

„Superprogramėle vadiname vieną platformą telefone, kurioje telpa visos su mokėjimais susijusios funkcijos ir dar daugiau. Siekiame sukurti vieną programėlę, kurioje keliais paspaudimais bus galima apmokėti už siuntą ir iškviesti kurjerį jos paimti, užsisakyti maisto, išsikviesti taksi, sumokėti sąskaitas ir mokesčius, matyti savo sąskaitas kituose bankuose ar parašyti žinutę draugams. Šiuo metu planuojame pasamdyti virš 30 programuotojų, iš kurių dalis padės pasiekti mūsų užsibrėžtą tikslą“, - teigia V. Morkūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)