Konkursą paskelbusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad akreditavimo paslaugų poreikis dėl naujų reglamentuojamų sričių, tarptautinės prekybos ir kitų veiksnių nuolat auga (2010 metais biuras buvo akreditavęs 138 atitikties vertinimo įstaigas, o 2020 metais – 228).

„Todėl Lietuvos nacionalinė akreditacijos įstaiga NAB atlieka vis svarbesnį vaidmenį tiek visuomenei, tiek verslui, tiek ES bendrajai rinkai“, – teigiama pranešime.

Į biuro direktoriaus pareigas gali pretenduoti asmenys, turintys ne žemesnį nei magistro kvalifikacinį laipsnį ir bent trejų metų vadovavimo patirtį. Pretendentai į šias pareigas privalo mokėti anglų kalbą ne mažesniu nei B2 lygiu. Yra ir kitų reikalavimų.

NAB interneto tinklalapyje nurodoma, kad šiuo metu jo direktoriaus funkcijas atlieka direktoriaus pavaduotojas Tadas Juodelis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)