Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atmetė „Philip Morris Baltic“ skundą, kuriame buvo prašoma panaikinti NTAKD 2019-ųjų birželį priimtą nutarimą, kurio bendrovei nuspręsta taikyti sankcijas už Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pažeidimus, pranešė teismas.

„Philip Morris Baltic“ teigimu, NTAKD, priimdamas šį nutarimą, uždraudė bendrovei teikti informaciją apie naują elektroninį įrenginį „IQOS“ suaugusiems rūkantiems asmenims, o toks sprendimas grindžiamas prielaida, jog pareiškėjos veiksmai pažeidžia Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytą paslėptos tabako gaminių reklamos draudimą.

VAAT įsitikinimu, bendrovė iš esmės apibūdino pojūčius, kurie atsiranda vartojant tabako gaminį naudojantis „IQOS“ prietaisu, todėl teismas padarė išvadą, kad nors nurodyta informacija buvo pateikta apibūdinant prietaisą, tačiau joje taip pat yra minimas ir teigiamai apibūdinamas kaitinamojo tabako gaminių vartojimas, taip reklamuojant ne tik „IQOS“ įrenginį, tačiau ir kaitinamojo tabako gaminius.

„Informacija buvo pateikta tokiu būdu, kuris gali suklaidinti reklamos vartotojus dėl tikrojo šios informacijos pateikimo tikslo, tai yra buvo paslėptai reklamuojami ir kaitinamojo tabako gaminiai“, – rašoma VAAT pranešime.

Atsižvelgęs į įstatymais nustatytą reglamentavimą, suformuotą teismų praktiką ir byloje nustatytas aplinkybes, teismas konstatavo, kad „Philip Morris Baltic“ atlikti veiksmai ir skleista informacija, dėl kurios buvo priimtas ginčijamas NTAKD nutarimas, vertintina kaip paslėpta tabako gaminių reklama.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)