Verslo įsigijimo sutartis tarp įmonių pasirašyta antradienį, sandorį planuojama užbaigti iki 2022 metų vidurio, gavus reikiamus Baltijos šalių ir Suomijos priežiūros institucijų leidimus, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Invalda INVL“.

„Šis sandoris leis pasiūlyti dar labiau kiekvieno kliento individualius poreikius atitinkančius, finansinį saugumą bei gerovę užtikrinančius sprendimus. Siekiame būti pirmuoju ir geriausiu klientų pasirinkimu, galvojant apie ilgalaikį taupymą ir asmeninių finansų valdymą“, – pranešime sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

„Investicijų valdymo ir gyvybės draudimo verslai turi daug panašumų, todėl tikime, kad sandoris kuria vertę visoms suinteresuotoms šalims“, – pridūrė jis.

Pasak už „Mandatum“ operacijas Baltijos šalyse atsakingos vyresniosios prezidentės Sannos Rajaniemi, pernai bendrovė peržiūrėjo savo verslo strategiją ir pagrindines sritis, o „Invaldos INVL“ pasiūlymas atėjo „tinkamu laiku“.

„Mandatum Life“ Baltijos šalyse turi beveik 30 tūkst. klientų. Bendrosios pajamos 2020 metais siekė 7,8 mln. eurų, o pasirašytos draudimo įmokos sudarė 22 mln. eurų. Iki sandorio užbaigimo „Mandatum Life“ veiklą tęs kaip ir iki šiol.

„Invaldos INVL“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)