Investuodami į didelio potencialo mūsų šalies startuolius „Kilo Health“ tikisi paskatinti sveikatos technologijų plėtrą Lietuvoje.

„Sėkmingiausiais tampa tie produktai, kurie žmonėms padeda spręsti realias jų sveikatos problemas. Visi žinome, kaip svarbu reguliariai tikrintis kraują, tačiau dažnai tam nerandame laiko. „Revolab” sprendimas yra išmanus ir reikalingas. Ypač pasaulyje, kuriame žmonės stengiasi riboti kontaktų su kitais žmonėmis skaičių“, – teigia „Kilo Health“ valdybos narys Tadas Langaitis.

Anot jo, investiciją nulėmė aiškus ir nuosava patirtimi startuolio įkūrėjų parengtas augimo planas, greita „Revolab” komandos reakcija į besikeičiančią sveikatos paslaugų rinką ir čia atsiveriančias naujas galimybes.

ES rinkose mato 50 mln. potencialių vartotojų

„2020-aisias pasaulį užgriuvusi COVID-19 pandemija kaip joks kitas įvykis paskatino nuotolinių skaitmeninių sveikatos paslaugų paklausą. Su mūsų kuriama nuotoline kraujo patikra atsidūrėme tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Šiandien esame pasiruošę greitam augimui, rinka laukia mūsų paslaugų”, – sako Jekaterina Kalinienė, startuolio „Revolab” bendraįkūrėja.

Pasak jos, vien Baltijos šalyse startuolio įkūrėjai mato 0,5 mln. potencialių paslaugos vartotojų, o bendroje ES rinkoje nuotoliniais kraujo tyrimais jau dabar naudotis norinčiųjų skaičius siekia iki 50 mln.

Kraujo tyrimai iš namų

„Revolab” vartotojai keliais paspaudimais mobiliajame telefone pasirenka norimą tyrimą ir taip į namus užsisako specialias priemones, kurios leidžia pačiam nesudėtingai paimti tyrimui reikalingas medžiagas (kraują, seiles ar šlapimą). Vėliau surinktus mėginius sau patogiu metu perduoda kurjeriui ir rezultatų laukia savo telefone. Tyrimus atlieka sertifikuotos laboratorijos.

Viena iš „Revolab” paslaugų – galimybė neišvykus iš namų atlikti dabar ypač populiarų ir kelionėms reikalingą COVID-19 PGR tyrimą su sertifikatu. Taip pat programėleje galima pasirinkti antikūnų nuo COVID-19 ar bendrą kraujo tyrimus, stebėti cholesterolio ar cukrinio diabeto rodmenų pokyčius, atlikti skydliaukės, moters ir vyro hormonų, lytiškai plintančių ligų, vitamino D, geležies, elektrolitų, vitamino B12 ir kitus esminius tyrimus. Sistema veikia „Google Play” ir „Apple App Store” platformose.

Ieško gerų idėjų ir talentingų komandų

T. Langaičio teigimu, „Kilo Health“ nuolat ieško didelį potencialą turinčių sveikatos technologijų startuolių ir yra pasiruošę investuoti toliau. Šiuo metu sudaromi nauji sandoriai Lietuvoje, kalbamasi su Estijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Olandijos sveikatos technologijų startuoliais.

„Planuojame ir toliau investuoti sveikatos ir sveikatingumo industrijose, ieškoti galimybių kartu kurti didesnę vertę, dalinantis patirtimi ir realizuojant sinergijas. Gerų idėjų šioje itin sparčiai augančioje rinkoje netrūksta, tačiau ne mažiau svarbu atrasti tinkamas komandas, žmones, kurie demonstruotų gebėjimus idėjas išvystyti į globaliose rinkose sėkmingus produktus“, – sako T. Langaitis.

„Kilo Health“ grupė turi daugiau nei tris milijonus klientų visame pasaulyje. Jų produktai siekia spręsti žmonių sveikatos problemas, tokias kaip antsvoris, diabetas, psichinė sveikata, t.t. Produktai kuriami atliekant mokslinius tyrimus ir naudojant pažangias sveikatos technologijas. „Kilo Health“ aktyviai dalyvauja tarptautinėse bendruomenėse ir organizacijose, kurios vienija sveikatos technologijų rinkos lyderius ir ekspertus: Europos Inovacijų ir Technologijų instituto Sveikatos centras (EIT Health), Digital Therapeutics Alliance (DTA), HealthXL.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)