Verslininkai pripažįsta, kad, atslinkus šilumai ir saulei, poilsiautojai po truputį įsilinguoja, atsipalaiduoja, atveria savo pinigines ir jau laisviau mėgaujasi savaitgaliais. Ypač tai buvo pastebima šeštadienį, sekmadienį žmonių jau buvo šiek tiek mažiau, bet taip pat netrūko.

Palanga

„Darbo dienomis žmonių būna kur kas mažiau, o vakarais atvyksta daugiau klaipėdiečių ir šiaip aplinkinių miestelių žmonių. Nusiperka kavos ar karštų vaflių su šokoladu, kiti užkandžiauja kavinėse. Gyvenimas po truputį įsibėgėja“, – džiaugėsi kava ir lengvais užkandžiais Basanavičiaus gatvėje prekiaujanti jauna mergina.

Jai antrino ir vyresnio amžiaus gintaro dirbinių prekeivė.

„Sekmadienį iki 10 valandos ryto jau nupirko bemaž 30 suvenyrų, o pats darbymetis turėtų prasidėti popiet, kai žmonės išsimiegos ir išeis iš savo viešbučių į Basanavičiaus gatvę. Tada jau pamatysite, kas bus“, – kalbėjo smulkioji verslininkė.

Palanga

Prie kai kurių garsesnių ir populiaresnių kavinių, norint į jas patekti, savaitgaliais tenka ir pastoviniuoti eilėse.

„Norėjome su šeima nueiti į ukrainietiškų valgių restoraną, tačiau buvo užimti visi staliukai. Teko šiek tiek palaukti, tačiau jau geriau 10 minučių luktelėti ir skaniai pavalgyti mėgstamo maisto, nei eiti bet kur, kur nežinai, kokios kokybės maistas“, – sakė iš Klaipėdos į Palangą atvykusi Jolanta su vyru Tomu ir dukrele Urte.

Basanavičiaus gatve vaikštinėjanti šeimynėlė iš Druskininkų sakė, kad kartais ir jiems norisi pakeisti aplinką bei pasilepinti jūros malonumais.

Palanga

„Mes Druskininkuose neturime jūros, tad norisi pasimaudyti bangose. Vanduo dar šaltokas, bet ryžomės įšokti į Baltijos jūros vandenį. Šeštadienį bangos maloniai nustebino. Dar nustebino tai, kai šeštadienį prasidėjo smarki liūtis, visi puolė į kavines, barus – buvo sausakimša. Poilsiautojų išties daug“, – šyptelėjo šeimos galva Marius.

Pasiteiravus apie viešbučių ir barų kainas, druskininkiečiai atsakė: „Visur kurortuose panašios kainos. Jei nori nakvoti pačiame centre ir valgyti Basanavičiaus gatvės kavinėse, – šiek tiek brangiau nei Druskininkuose, tačiau kainos tikrai daug nesiskiria. Turbūt visuose Lietuvos pagrindiniuose kurortuose – Palangoje, Nidoje, Juodkrantėje, Šventojoje, Druskininkuose, Biržuose – kainos, bent jau centrinėse gatvėse, panašios“, – sakė kurorto svečiai.

Palanga

Netoliese vaikštinėjanti kauniečių šeimynėlė – Kristina ir Marius su dviem mažamečiais berniukais Simu ir Luku – dėl kainų buvo konkretesnė.

„Per penktadienį, šeštadienį ir iki sekmadienio vakaro išlaidom atsidėjome 500 eurų, bet jau matome, jog neužteks. Teks eiti į bankomatą arba atsiskaityti kortele. Kainos išties nemažos – vien viešbučiui dviem naktims išleidome 200 eurų, vienas kartas pavalgyti bare, gana kukliai skaičiuojant, keturių asmenų šeimynėlei – mažiausiai 50 eurų. Pavyzdžiui, per pietus už „Kijevo“ kotletą sumokėjau 14 eurų, žmona valgė salotų – 10 eurų, vaikams blyneliai kainavo, rodos, po 8 eurus ir dar pasiėmėme atsigerti kavos, o vaikai – sulčių. Taip pusšimtinės vienu prisėdimu prie stalo ir nėra“, – sakė Marius.

Jam antrino žmona Kristina.

„Brangoka, bet ką darysi. Tokiu pandeminiu laikotarpiu po užsienio šalis trankytis su mažais vaikais nesinori, o pailsėti po sunkios savaitės darbų ir pakeisti aplinką juk norisi. Juk ne viskas skaičiuojama tik pinigais“, – sakė kaunietė.

Be to, ji pasidžiaugė, kad ir vaikams yra veiklos.

Palanga

„Nuomojami elektriniai riedžiai, dviračiai, paspirtukai. Netoliese – vaikų žaidimų parkelis, batutai ir kitos pramogos, o ir prie jūros jie mėgsta statyti smėlio pilis. Vaikams tai – rojus. O jei vaikai nesierzina ir yra laimingi, tuomet ir tėveliai patenkinti“, – šyptelėjo moteris.

Valanda pasivažinėjimo elektriniu riedžiu šalia Basanavičiaus gatvės kainuoja 15 eurų, paspirtuku – 7 eurai, pramogų ant batutų kaina už valandą – 10 eurų. Pasivažinėjimas elektra varomomis mašinėlėmis už 5 min. – 5 eurai, joje vienoje telpa ir vaikas, ir suaugęs.

„Sekmadienis – ramesnis. Jei būtumėte atėję vakar vakare, būtų tekę laukti – kokias 2 valandas mašinėlės buvo nuolat užimtos. Ir barai buvo sausakimši. Šiandien, sekmadienio rytą, jau ramiau“, – sakė mašinėles nuomojantis verslininkas.

Tai, kad Palangoje ne visi poilsiautojai žiūri į kainas, patvirtino ir klaipėdietis Vladas.

Palanga

„Savaitgaliais su žmona atvykstame pasivaikščioti Basanavičiaus gatve, taip pat ir prie Palangos tilto, prie jūros. Čia išties tvyro kurortinė atmosfera. Tiesiog atsigauna širdis po savaitės darbų, ir negi dar imsi skaičiuoti kiekvieną kąsnelį, kiek kas kainuoja. Valgome tai, kas skanu. Turime savo mėgstamą kavinę – „Molinį asotį“, čia visada einame. Man kainos tikrai „nesikandžioja“, – sakė Vladas.

Palanga

Jis teigė, kad prieš kelias dienas nuėjo į garsųjį „De Cube“ restoraną, kur labai gražiai išpuoselėtas vidinis kiemelis su fontaniukais, gėlynais ir žaliais krūmynais, tačiau jį nemaloniai nustebino maistą iš klientų panosių tiesiog atiminėjantys milžiniški kirai.

„Skraido aplink, o jei nusisuki ir lėkštės nesaugai, pritupia šalia ir prisėlinę atima dalį lėkštės turinio. Savo akimis mačiau, kad taip ne kartą padarė kitiems klientams. Jie tokio dydžio, kad išties nejauku“, – pasakojo klaipėdietis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1170)