Klaipėdos apygardos teismas, antradienį atmetęs „Grigeo Klaipėdos“ ieškinį, nusprendė, kad bendrovė nepateikė duomenų, įrodančių netinkamos kokybės krakmolo tiekimą.

Anot teismo, „Grigeo Klaipėda“ visus argumentus grindė išimtinai dviem 2018 metais iš „Sago Industries“ gautais kroviniais, tačiau dėl jų Klaipėdos apylinkės teismas jau buvo pasiskęs pernai kovą, nagrinėjant buvusio gamybos vadovo Jono Garalio atleidimo iš darbo teisėtumą.

„Ieškovė neįrodė, kad įmonės vietoje sutartyse nustatyto „Tapioca“ krakmolo tiekė kitos rūšies krakmolą, dėl to konstatuotina, kad ieškovė dėl atsakovių / įmonių veiksmų žalos nepatyrė“, – rašoma teismo nutartyje.

„Grigeo Klaipėda“ pernai skelbė, kad buvęs įmonės direktorius Vidas Beržonskis su buvusiu bendrovės „Algol Chemicals“ vadovu Vaidotu Kizelevičiumi sudarė „Grigeo Klaipėdai“ reikalingo krakmolo tiekimo schemą, taip siekdami turtinės naudos „ChemTrade“ ir jos antrinei įmonei Airijoje „Sago Industries“.

Anot „Grigeo Klaipėdos“, V. Beržonskis bei J. Garalis žinojo, kad bendrovei 2014-2019 metais buvo parduodamas pigesnis kviečių krakmolas už brangesnio tapijokos krakmolo kainą, ir dėl to nesiėmė veiksmų.

Su J. Garaliu ir V. Beržonskiu darbo sutartis „Grigeo Klaipėda“ nutraukė 2019 metais.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)