„IQOS pelningumas priklauso nuo rinkos. Turėjome dideles investicijas į mokslo tyrimus, infrastruktūrą, rinkodarą ir pan.

Tačiau visos grupės mastu IQOS jau yra pelningas. Jau yra rinkų, kur IQOS mums yra pelningesnė už cigaretes.

Taip yra todėl, kad ten parduodame daugiau IQOS. Pavyzdžiui, Japonijoje IQOS parduodama daugiau. Tai jau vyksta“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė jis.

Renginyje „Baltic Investors’ Forum“ pranešimą skaitęs J. Olczakas priminė, kad IQOS pristatyta prieš 6 metus.

„Šiandien šis produktas atneša ketvirtadalį visų pajamų. Praėjusio ketvirčio pabaigoje IQOS buvo prieinama 66 rinkose“, – sakė jis.

Pranešėjo teigimu, skaičiuojama, kad 14 mln. suaugusiųjų visame pasaulyje dėl to neberūko paprastų cigarečių.

„Prognozuojama, kad 2025 metais bedūmiai produktai sudarys daugiau nei pusę visų pajamų.

Lietuvoje vienas iš keturių rūkančiųjų jau perėjo prie IQOS, Vilniuje – vienas iš trijų“, – sakė J. Olczakas.

Jis pabrėžė, kad geriausias pasirinkimas yra nepradėti rūkyti arba mesti tai daryti.

„Tačiau realybė tokia, kad 9 iš 10 rūkančiųjų ir toliau kas dieną rūkys“, – sakė jis.

Jacekas Olczakas

Po pranešimo surengtoje spaudos konferencijoje J. Olczakas aiškino, kad akcizo mokesčių politika turėtų paskatinti tam tikrą vartojimą.

„Jei norime, kad jie produkto vartotų mažiau, tada mokesčiai turėtų būti didesni. Jei norime, kad paklausa kažkam būtų didesnė, tada tarifai turėtų būti mažesni.

Šiandien daugumoje šalių mokesčiai kaitinamojo tabako gaminiams yra mažesni. Beje, juose tabako yra mažiau, o juos pagaminti yra brangiau (net nekalbu apie tyrimus)“, – sakė „Philip Morris International“ vadovas.

„Philip Morris International“ bedūmiais gaminiais Lietuvoje prekiauja nuo 2017 metų, Latvijoje – nuo 2018 metų, Estijoje – nuo 2020 metų gruodžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)