Vandenlenčių parką, kaip pasakoja Vytautas, šioje vietoje anksčiau buvo įkūrę kiti žmonės, tačiau jie, du draugai, prieš ketverius metus, nusprendė imtis idėjos jį atgaivinti ir plotą su vandens telkiniais persinuomojo, mat žemė ir 40 hektarų vandens telkiniai priklauso privatiems asmenims.

„Anksčiau čia buvo tik viena sistema ir viskas, o kai perėmėme, ant vandens padarėme terasą, yra antra sistema, padarysime batutus“, – sako Vytautas ir giriasi, kad Lietuvoje tokių batutų dar nebus buvę.

Vyrai, dabar čia drauge kuriantys verslą, susipažino toje pačioje vietoje anksčiau veikusiame parke.

„Viena žiemą man paskambino Vytautas ir sako, kad reikia perimti parką, nes kitaip jis užsidarys“, – pasakoja Donatas.

Jie sako, kad idėja buvusi tokia, kad buvę šeimininkai vieną sistemą būtų išardę ir pardavę, todėl pasirinkimai buvę arba persinuomoti plotą ir parką plėsti, arba nebeturėti kur leisti laiką.

Kiek vyrams prireikė investicijų sukurti tokį parką, koks yra šiandien, jie nesako, tačiau prasitaria, kad sumos nemažos.

„Nemažai. Mes apie atsipirkimą negalvojame, norime dar išplėsti.

Tai bus visas pramogų kompleksas, atsiras batutai, nameliai apsistoti, gal žvejyba, pirtis. Planai – labai artimi“, – neslepia Vytautas ir tikina, kad iš bankų paskolų kol kas jiems neprireikę.

Vyrai sako turintys savo verslus, todėl investicijoms pinigai atkeliaujantys būtent iš jų, tačiau, kaip pastebi, jeigu kitų verslų nebūtų, greičiausiai nebūtų ir parko, arba verslo plėtra vyktų labai lėtai.

„Čia hobis pamažu jau virsta į verslą“, – sako Vytautas ir skaičiuoja, kad parke vasaromis darbuojasi apie 20 darbuotojų.

„Ir patys čia praleidžiame nemažai laiko. Gamta čia, žmonės atvyksta pasideginti, pabūti su šeima“, – teigia Donatas.

Vytautas pasakoja, kad kai draugai pradėjo verslą, jie nemanė, jog viskas taip išsiplės.

„Planavome daryti mažiau, bet idėjos gimsta su kiekvienu sezonu. Vienas ką nors sugalvoja, kitas prideda ir darom“, – juokiasi abu.

Dažniausiai vandenlenčių parke, kaip tikina, galima sutikti vietinius gyventojus, tačiau dažnai pramogoms ir poilsiui gyventojai atvyksta ir iš Jurbarko, Šilutės, Šilalės miestelių.

„80 km spinduliu nėra nė vieno vandenlenčių parko“, – aiškina Donatas ir sako, kad ir kainos čia pigesnės nei sostinėje ir maždaug siekia Lietuvos vidurkį.

Vasaromis žmonių čia, daug, o ir Tauragės be tokios vietos jie jau išvis nebeįsivaizduojantys.

„Žmonės čia vakarais renkasi pasėdėti, net jei nedirbame. Ateina, sėdi terasoje“, – sako jie.

Dabar čia vyksta ir koncertai, o verslininkų planuose – dar didesnė terasa ir net kavinė, todėl dabar čia dar truputį gyvenama statybose.

„Reikėjo atvykti vasaros pabaigoje“, – sako Vytautas.

Patys vyrai tikina dažnai net neberandantys laiko papramogauti, nes viskas būna užrezervuota.

„Praėjusiais metais aš plaukdavau po parko darbo valandų, 22 val., ir taip tris keturis kartus per savaitę“, – sako Donatas, o Vytautas skaičiuoja, kad pernai išvis plaukė vos 4-5 kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)