Programa įmonėms ir savarankiškai dirbantiems asmenims bus tęsiama iki rugsėjo 30 d.

Ekonomikos ministras Peteris Altmaieris teigė, kad nors Vokietijos „ekonominis variklis“ veikia, išėjimo iš pandemijos strategija turės būti vykdoma palaipsniui, o pagalbos schemos pratęsimas po numatytos pabaigos datos šio mėnesio gale yra svarbus signalas.

Finansų ministras Olafas Scholzas pabrėžė, kad Vokietija ekonomiškai geriau išgyveno pandemiją nei daugelis kitų šalių, nes vyriausybė suteikė reikšmingą pagalbą.

„Ši parama nebus sustabdyta nepasiekus tikslo, – sakė jis. – Tai būtų ekonominė nesąmonė“. Jis pridūrė, kad net jei krintantys Vokietijos užsikrėtimų rodikliai teikia vilties, jog pandemija baigsis, vis dėlto daugelis įmonių dar jaučia jos padarinius.

O. Scholzas sakė, kad bendrovės, gaunančios išplėstą pereinamojo laikotarpio paramą, negalės paskirstyti pelno ir dividendų. Tai taip pat taikoma premijų mokėjimui ir akcijų supirkimui.

Ši pagalba yra pagrindinė vyriausybės priemonė sušvelninti pandemijos padarinius darbo vietoms ir įmonėms. Pratęsiant pagalbą numatyta pakelti ir subsidijų viršutinę ribą, nes didesnės mados ir viešbučių sektoriaus įmonės pasiskundė, jog iki šiol nesulaukė pagalbos.

Taip pat įmonės, kurios anksčiau atšaukia ne visos darbo dienos režimą arba samdo naujus darbuotojus, gaus „naujo starto premiją“.

Trečiadienį federalinė vyriausybė taip pat nusprendė vėl pratęsti supaprastintą galimybę įsidarbinti ne visai darbo dienai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)