Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad užuot uždraudusi šias populiarias programėles, J. Bideno administracija parengs „kriterijais pagrįstą sprendimų priėmimo sistemą ir (atliks) griežtą, įrodymais pagrįstą analizę, kad būtų galima įvertinti riziką“, kurią kelia užsienio subjektų valdomos programėlės.

D. Trumpas anuomet teigė, kad Kinijos valdomos programėlės kelia riziką nacionaliniam saugumui ir siekė priverstinai parduoti „TikTok“ JAV investuotojams.

J. Bideno įsakymu siekiama identifikuoti bet kurias „programėles, kurios gali kelti nepriimtiną riziką JAV nacionaliniam saugumui ir Amerikos žmonėms“, įskaitant „programėles, kurias valdo ar kontroliuoja asmenys, kurie remia užsienio priešininkų kariuomenę ar žvalgybinę veiklą ar vykdo piktavališką kibernetinę veiklą, ir programėles, kurios renka jautrius asmeninius duomenis“.

Naujuoju įsakymu nurodoma, kad šalies Prekybos departamentas ir kitos federalinės agentūros sukurtų gaires, skirtas „apsaugoti jautrius asmeninius duomenis... įskaitant asmenį identifikuojančią informaciją ir genetinę informaciją“ nuo netinkamo jos naudojimo.

Programėlė „TikTok“, kurią valdo Kinijos kompanija „ByteDance“, skaičiuojama, visame pasaulyje turi apie 1 mlrd. vartotojų, įskaitant daugiau kaip 100 mln. Jungtinėse Valstijose. Ji yra itin populiari tarp jaunų išmaniųjų telefonų vartotojų.

Programėlė „WeChat“, kuri priklauso Kinijos technologijų milžinei „Tencent“, yra itin populiari „super-programėlė“, apimanti socialinius tinklus, žinutes, elektroninę prekybą ir kita.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)